Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol felç, sol ayakta kronik gut var. Araç alımında vergi avantajından..?

sahin_sahin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sol kol felc sol ayakta kronik gut var. sizlere sorcagım 2006 yılında sol koldan ötv indiriminden yararlandım şimdi yeni cıkan yönetmelige göre alamıyorum eski raporumla yeni arac alabilirmiyim. sol ayagımda bulunan gut hastalıgıda mevcut gut hastalıgı öteve indirminden yararlandırırmı beni gut %20 engel teşkil ediyor sol kol yeni raporda % 30

SOL AYAGINIZDA Kİ GUT engel teskil ediyor iseee ÖTV MUAF ARAÇ ALABİLİRSİNİZ.

slm

devletin engel listesinde gördüm %20 oran diyor. bu %20 lik oran sol ayakda maliye genel oranamı bakıyor yoksa
sol kolda olanıda alırmı içine sol kolda %30
ve sol kol engel teşkil edermi

Sol kolundan engelli olanlar yurtiçinden araç alamazlar, yurtdışından alabilirler. Araç alımında ortopedik engeliniz olduğu sürece rapor oranı önemli değil. Sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi alırsanız araç alımında vergiden muaf olursunuz. Bu aracı herkes kullanabilir, sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz...

sol kol felc sol ayakta gut var h sınıfı ehliyetim 2005 yılında aldım ehliyetimde otamatik vites ibresi yok. 2006 yılnda sorunsuz sol koldan arabamı almıştım düz vites oldugu için uzun yolda kullanmakta zorlandıgım için otamatik viyese degiştirmek istedim sol kol dan maliye vermedi raporda sol ayaktaki gut yazlı degildi
ögrenmek istedigim sol ayaktaki gut hastalıgı oranı %20 sol kola %30 verdiler sol ayaktaki % 20 ile otamatik araba alabilirmiyim ve raporda özel terdibat mı yazacak yoksa otomatik vitesmi her ikiside yazarsa veya yazmazlarsa ne yapmam gerek

Merhaba Şahin Bey..;
Sol eli ve sol ayağı engelli olanlar şu şekilde işlemi yapılıyor..
Heyet raporunuzda " özel tertibatlı araç kullanabilir."
yazdırmanız gereklidir ve aracınızı otomatik vitesli alabilirsiniz..
Sol elinize göre sinyal kolu tertibatı takılıp ve araç otomatik vitesli olduğundan
muafiyetinizi " Sol elinizden değil , sol ayağınızdan almış olacaksınız..

Üst Alt