Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol engelliyim. Raporuma yazılan kodlar..?

tolga3535

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
10.02 Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları

ehliyetimde bunlar yazıo kod olarak . sıfır araba almak için gittim herşey son aşamaya geldi bana denilen araba alacağım yerden sol tataftaki aparatları sinyal vs. gibi sağa alınması (otomatik viteside direksiyon göğsüne yapılması lazımmış diolar ) otomatik vites araç alıyorum bu kodlarla direksiyonun göğsündemi olması lazım ? yoksa kadın yanlışmı bilgi alıp bana aktarmış vites normal otomatik yerindemi durması lazım cwplarınızı bekliorum....minnettar kalıcam..hepinize sevgiler saygılar

[FONT=sans-serif]35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

Bu kodlar yeni çıktı ancak bayağı anlaşılır yazmışlar.

Bu açıklamaya göre sağ tarafa alınması gerekiyor.[/FONT]

vites zaten otomatik ya neden sağ direksiyonun yanına alınmasını istiolar normal yerinde kalmalımı kalmamalımı ?

Dostum senin engelin nedir sol kolunda yada elinde bir aksama var mı ?

sol elimi kullanamıyoruö sadece kaldır indir dirsek altında hareket yok bütün sinirler koptu sol kolun
ben heyete girdim bana dedilerki otomatik vites direksiyon topuz direksiyon solundakiler sağa alıncak araba almaya giittim bu dediğim çıktı
başıma

Daha detaylandırıldı bu engellilerin tertibat işleri.
Engeline göre kod yazılmış senin için daha iyi değil mi, bence daha daha iyi.

bunu ben en net izmirde nerden öğrenebilirim emniyet müdrlüğümü il sağlık müdrlüğümü

arıcam tmm tşkr ederim

tşkr ederim kızın sölediği doğrudur demi vites oraya diosa oraya olcak heralde demi sende hakkını helal et tanıştığımıza sevindim izmire yolun düşerse görüşelim

Benim bilgime göre senin vitesle sorunun yok. 10.04 yazsalardı uyarlanmış vites derdim vitesi aktar derdim... Senin alınacaklar far ve sinyal... Farı da sensörlü alırsın sinyali de çubukla halledersin...

Daha başka kod yokmuymuş dolduracak?

bukadar yazmışlar yokmuş heralde :) araba alcam kız otomatik vitesi direksiyon gövdesine almak lazımmış dior bunu ben en net nerden öğrenebilirim

işalah dediğin gibidir yoksa çok saçma olucak zaten otomatik vites yani bnde baktım koda sırf otomatik yazıo ..uyarlanmış otomatik vites demio

Yanlış hatırlamıyorsam, Aracı almak istediğiniz bayi ilgilenecektir bununla. Gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeyi yapacaklardır.

sag-kolu-ampute-olanlar-icin-sol-elle-vites-degistirme-aparati.jpg
24.aparat.jpg
Bu tarz bir aparat gerekecektir.
Fotoğraflar alıntıdır.

çok teşekkür ederim ama benim sol kol oldyuğu için değişen bişey farkedermi direksiyondanb elini çekmeden falan filan dio__???

tolga3535

Otomatik viteste sadece ileri ve geri olduğu için ve durur vaziyette vites değiştireceğiniz için direksiyondan elinizi çekseniz de birşey olmaz.

@ElifD

çok tşkr ederim bilgilerin için saol

elif sen baya bilgilisin bana yardımcı olsana şimdi hastane raporumda ötv muhafiyeti yazıo ehliyetimde var kodlar yazıo arkasında vergi dairesine gitmemmi lazım sıfır araba alcam nasıl bi yol izlemem lazım neler yapmam lazım proje falan çizdircem ama sırayla biliosan bi anlat banada çok yararıma olcak o orayla görüş dio bu burayla dio kaldık ortada elde tutulur bi bilgim yook opeldeki kızda anlamıo fazla sen öğrenirsen bana anlat dio hangi kurumlara ne sunmam gerkir ???şimdiden tşkr ederim

tolga3535

Ben araç alalı 1 yıl olduğu için şuan aşamalar tam olarak aklımda değil..

40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
bu kodun ne olduğuna ilişkin bilgi alabidiniz mi acaba.. nasıl bir işlem gerekiyor ki..

tolga3535 citroen C4 picasso bak istersen onların otomatik vitesi direksiyonun sağ arkasında fabrika çıkışlı :D hiçbişey yapmadan hallolmuş olur :D

yahu bunlar f1 şanzımanlı direksiyondan bahsediyorlar. gidip de sakın tertibat yaptırmaya çalışmayın.. Araca direksiyonun arkasında + - şeklinde olan vites değişmesini sağlayan kulakçık donanımından sipariş vereceksiniz ya da en üst donanım alacaksınız. genel de vites kontrol özellikli olarak geçiyor.. Bu tertibat da 40.14 kodu nedeniyle oluyor..

Son düzenleme:
tolga3535

Saçma sapan kodlar! Ben olsam kesinlikle itiraz ederim bu kodlara. Ne ulan bu, uçakta olmaz bu kadar donanım!

40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
10.04*Uyarlanmış vites kolu [Vites kolunu yükseltmek ya da sağ ele almak olarak uygulanır]
10.02 Otomatik vites

Vergi indirimi için aldığım raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

benim yüzde 40 raporum var,vergi indirimi aldım işyeri için fakat araba almak istiyorum ötvsiz yeniden rapor almakmı gerekiyor raporumda sadece vergiyi belitmiştim.sağ kolum çalışmıyor

Evet raporda otv yazmasi lazim. Raporunuz yeni ise hastahane ile gorusun belki ibare ekleyebilirler olmazsa 6 ay beklemeniz gerekecek. Yeni rapor almissiniz zaman gecmesi lazim

Üst Alt