Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol dirsek altından yok. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

halil çıkmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sol kol dirsekden biraz daha aşagıdan yok h sınıfı alabilirmiyim.
[SIZE=3]​[/SIZE]

Halil bey sol koldan engellilerde H sınıfı ehliyet alabiliyor fakat yurt içinden ÖTV den alınan araçlarda vergi muafiyetinden faydalanamamakta olup sadece yurt dışından alınacak araçlarda vergi indirimlerinde faydalanabilmektedirler.

tabi kardeşim alabilirsin benim omuzdan itibaren yok ben başvuru yaptım kursa katıldım ve netice itibariyle ehliyetimi cebime koydum...
yanlız 2010 da çıkan bir kanun ve 4-5 aydır uygulanan ötv kapsamı değişti ve indirimden yararlanmaya sınırlama getirildi...bilgin olsun

bu konuyu biraz daha açarak beni bilgilendirirmisin.teşekkürler..

ehliyetinde sadece h yazarsa indirimli nasıl alabiliriz.h yeterlimi

yurt dışından getirecek eşim dostum var bana ögren nasıl oldugunu getireyim diyor .bilen varmı bu işin usulünü

bu kanun çok mantıksız kimler kafasına göre yazıp çiziyorlar.sag kol olmayan özürlüde sol kol olmayan özürlü degilmi acaba

h sınıfı ehliyetimi aldım ve otamatik vitesli araç ibaresi var.sol kol dirsek altı ampute engelim var. araç alırsam devrini üzerime almam şartmı birde herhangi bir tertibat yapmak zorundamıyım.ötv indirimi yok onu biliyorum düzenlemede degişiklik olmadı sanırım

benin h sınıfı ehliyetim var otomatik vitesli araç ibaresi var sol kol dirsek altı amputeyim .3 -4 gün önce gaziantepden çıktım kon ısparta antalya dolaştım bu arada üç beş yerde trafik durdurdu hayırlı yolculuklar dedi ama aracın otamatik olduguna bakıyorlar,sonra gazipaşada durdurdular genç polis memuru sen bu aracı kullanaman dedi ben kullanırım dedim ,sen yeni kanunları bilmiyorsun dedim biraz tartıştık ve ikna oldular bizde yeni kanunu bilmiyoruz dedi. bilmiyen çok yinede bazen sıkıntı yaratıyorlar

bülent bey ben roporu direk kursa vermiştim. hatta sağ kolu omuzdan olmayan arkadaşıma bile h sınıfı ehliyet aldım

Üst Alt