Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol hemipareziyim. Araç almak için ne yapmalıyım?

münadi

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sol hemiparezi hastasyım raporum 44 bu sartlarda nasıl bır yol izleyip nerden baslamalıyım.

rahtszlıgınız tam anlmyla ne dır yanı ortapedık engellımısınız

Evet. Sol ayak ince kısa sol kol zayıf parmakları kısıtlı kullanabılıyorum.

bı hastaneye gıdıp ortapedı dktryla konusup ozeltertıbatlı arac kullanır belgesı alıp ehlıye basvurcaksınız yalnız arac alımında ve ehlıyet alımında sol kolda sıkıntı yapıyolarr

Anladim. Benım arac kullanmamsa bır sıkıntı yok ama nasıl bır sorun cıkabılır.

sole soleyım sol koldan rahtsz olanlar turkıyeden engellı otomobılı alamıyolar yanı ındırımden faydalanamıyolar

ÖTV indiriminiz yok, yurt dışından gelmiş 2.el yada y.dışından 3 yaşını geçmemiş 1600cc ye kadar araç ithal edebilirsiniz.

Hmm sacmaymıs gercekten bı deneyelım bakalım nasıp artık. Tesekkurler.

zaten sol kol sacmalıgını kımse cozemedı ben sol kol 156 raporum var burda 2 hastane gezdım ole rapor alıp ehıyetımı aldım sımdıde yurtdısından araba gtrcez nasıpse onun ıcınde bı rapor alacaz hayılısı baklım

Engelliye engel üstüne engel yanı. Bır sey daha soracam otomatık vıteste de durum aynı mı acaba.

Burada önemli olan heyetin nasıl bir rapor vereceği. Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğuna dair tanı yazılıp "Otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor verilirse, en güzeli olur. Böylesi bir raporla otomatik vitesli tüm araçlar kullanılarilir ve ötv-mtv istisnalı araç alınabilir

Üst Alt