Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol femur başı kırığı antaljik yürüme ile araç haklarım nelerdir?

Mehmet Çakıldere

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben geçirdiğim kaza sonucu 2014 de sol femur başı kırıldı ameliyat oldum aradan 1 yıl geçmesine rağmen şu an bile elbiselerimi giyerken zorlanıyorum desteksiz giyemiyorum ameliyatta sol femura titanyum platin takıldı. devlet hastanesi heyet raporunda sürekli 0/0 8 SOL KALÇA FEMUR BAŞI OPERE ANTALJİK YÜRÜME adı altın da rapor verdi.bu rapor sol alt eksterm olarak geçer mi ötv ve diğer haklardan faydalana bilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar ALLAH CCrızası için paylşsın saygılarımla

Mehmet Çakıldere

Araç alma hakkınız olur ancak raporda otomatik vites araç kullanabileceğinize dair ibareler yoksa yeniden rapor almanız gerekir.

Mehmet Çakıldere

Kısmet'e ek olarak: Ayrıca H sınıfı sürücü belgeniz de olmalı ki otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnaı ile satın alabilesiniz.

Sol ektermite h sınıfı ehliyet otomatik vites araç

Sizlerle konuştuktan sonra hastaneye gittim.
H sınıfı ehliyet ve otomatik vites araç için heyete çıktım bana
sol femur boyun kırığı fraktür sekeli motor his defisit yok antaljik yürüme mevcut
sol femur kalça platin mevcut diye bi rapor yazıldı

Alta ise özel tertibatlı araç kullanma ihtiyacı yoktur diye rapor yazıldı.bu ne demek oluyor.
0/0 8 sol alt ekstremite de bildiğim kadarıyla özel tertibata gerek yok zaten ben h sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli araç için baş vurmuştum.normal aracın debrajını kavramakta zorlanıyorum ne yapmam gerekir

Mehmet Çakıldere

Bir haktan yararlanamayasınız diye doktorlar cinlik yapıp anlamsız bir ibare yazmış. "Manuel vitesli araç kullanması mümkün değil. Otomatik vitesli araç kullanmalıdır" demesi gerekirdi.

Mehmet Çakıldere

Birkaç ay bekle. Yeni sürücü yönetmeliği çıktı ve il sağlık müdürlüklerinin bununla uyumlu komisyonlar kurması gerek. Bu komisyonlar kurulunca raporunla birlikte il sağlık müdürlüğüne başvur. Ya yeniden rapor için hastaneye sevk ederler ya da doğrudan komisyona çıkartır ve otomatik vitesli araca dair ibareleri ekleyip ehliyeti onaylarlar...
Aynı şekilde, araç alımına dair de maliye yeni düzenleme yapacak.

Bülent abi vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim
saygılarımla
Allah cc senden razı olsun

Sol ektermite h sınıfı ehliyet otomatik vites araç
Sizlerle konuştuktan sonra hastaneye gittim.
H sınıfı ehliyet ve otomatik vites araç için heyete çıktım bana
sol femur boyun kırığı fraktür sekeli motor his defisit yok antaljik yürüme mevcut
sol femur kalça platin mevcut diye bi rapor yazıldı

% 8 sürekli ortopedik

Alta ise özel tertibatlı araç kullanma ihtiyacı yoktur diye rapor yazıldı.bu ne demek oluyor.
0/0 8 sol alt ekstremite de bildiğim kadarıyla özel tertibata gerek yok zaten ben h sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli araç için baş vurmuştum.normal aracın debrajını kavramakta zorlanıyorum

Üsteki eski rapor 8 ay önce

Bülent abi geçen hafta tekrar heyete girdim.Kayseri devlet hastanesinde
Ortopedi doktoru heyette sol ayak bileği dorsiflexion kısıtlılığı otomatik araç kullanır yazdı Ama ne hikmetse fizik doktoru 1gün sonra tekrar heyete çağırdı ve opere sol femur boyun kırğı EHA açık alt ekstrimite kısalık yok kas gücü normal diye bi ibare yazdırdı önceki raporda .0/0 8 olan oran hiç yok engel durumu sürekli ortopedik yazıyor
Açıklama da ben özellikle otomatik vites yazmama rağmen
Normal araç kullanır özel tertibatlı araç kullanma ihtiyacı yoktur diyor
Şimdi dava mı açmam gerek bir önceki raporda engelli ilken sürekli ne hikmetse 8 ayda düzelmişiz
Ayrıca otomatik araç alacaksan git paranla al diyorlar
Saygılarınla

Mehmet Çakıldere

Bence o doktora gidip, "manuel vitesli araç kullanabilir" ibaresi eklemesini iste, bakalım ekleyecek mi! Eklemiyorsa, o zaman "manuel vitesli araç kullanamaz, otomatik vitesli araç kullanmalıdır" ibareli rapor vermek zorunda olduklarını hatırlat. Şöyle bir dilekçe yaz: "vermiş olduğunuz raporda manuel vitesli araç kullanıp kullanamayacağımla ilgili bilgi bulunmamaktadır. Buna dair değerlendirmenin eklenmesini arz ederim"

Rapor oranı

Erciyes üniversitesi hastanesinin sol femur başı boyun kırığı ameliyatından sonra

KAYSERİ Devlet Hastanesinin

1.Raporunda ANTALJİK YÜRÜME o/o 8 SÜREKLİ ORTOPEDİK

2.RapordaSOL FEMUR OPERE FRAKTÜR SEKELİ MOTOR HİS DEFİSİT YOK

ANTALJİK YÜRÜME o/o 8 SÜREKLİ ORTOPEDİK yazmasına rağmen

3. Raporda SOL FEMUR KIRIĞI EHA AÇIK KISALIK YOK KAS GÜCÜ NORMAL o/o ....SÜREKLİ ORTOPEDİK Yüzdelik dilimde hiç bişey yazmıyor
Bu raporda hastane engel oranı olmadığı için
İhtarname çekip 200 tl ücret talep ediyor.15 gün içerisinde ödemezsem yasal yollara baş vuracaklarını söylüyorlar
Bu raporlar da otomatik vitesli araca baş vurmama rağmen özel tertibatlı araç kullanma ihtiyacı yoktur diyorlar

SÜREKLİ ORTOPEDİK ENGELLİ RAPORU DEĞİŞTİRİLE BİLİR Mİ ?
Ne yapmalıyım sayğılar?

Mehmet Çakıldere

Rapor oranı %40 ve üzeri olduğunda engelli statüsünde sayılırsın. Ama araç alımı söz konusu olduğunda oranın bir önemi yoktur. Önemli olan ehliyet-araç raporundaki ibarelerdir.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Mehmet Çakıldere seninle olayımız hemen hemen aynı.Ne aşamadasın bilmiyorum ama inşallah olmuştur işin.
2005 'da 'SOL' kalçamı kırdım platin takıldı alındı derken aradan 11 sene geçti şu an 4-5 cm kısalık mevcut.ağır kaldırınca uzun yürüyüş yapınca debriyajı kullandıkca ağrı oluşuyor.engelli ehliyeti alıp otomatik vitesli aracı ötv indirimli alabilmek için aile hekimimden aldığım 'sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu' kağıdıyla devlet hastanesinin sağlık kuruluna gittim.heyete girdim sonucumu söylemediler il sağlık müdürlüğüne sevk ettiler.il sağlık müdürlüğüne gittim orda bana debriyaja basamıyorsan otomatik vites araç kullanabilirsin engelli ehliyetine ihtiyacın yokki :) deyip tekrar devlet hastanesine sevk ettiler.devlet hastanesinde 2.kez heyete girdim sonucu aldım ama sağlık kurulu raporu değil aile hekimimden aldığım kağıda bir kaç not düşülmüş onu verdiler git ehliyetini al dediler.emniyete gittim emniyet bu kağıtla olmaz hastaneye tekrar git dediler.bnde gitmedim 4 gün sonra hastane aradı cuma günü gelin raporunuzla ilgili görüşücez dediler net bişeyde söylemiyorlarki ona göre hareket edelim.yarın gidicem bakalım ne olacak.pek sıcak bakmıyorum, böyle bi hakkım olmasına rağmen çünkü dr.lara bişeyler anlatmak gibi bi lüksün yok seni dinlemiyorlar.yeni kanunlardan da bi haberler.
SOL AYAKDAN SAKATLIĞI OLANLAR İÇİN OTOMATİK VİTESLİ ARACA BAŞKA TERTİBAT'A GEREK OLMADAN ÖTV'DEN FAYDALANABİLİRLER.RAPORUN YÜZDESİNİN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK H SINIF EHLİYET ALIR OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANIR İBARELİ RAPORUNUZLA ARACINIZI ALABİLİRSİNİZ(h sınıfı tarih oldu yerine B 10-02 kodlu ehliyeti almanız gerek,sadece otomatik vitesler için bu kod geçerli)---resimdeki ibranice olan yazıları okuyabilen varmı acaba ?? =)
J2lvOE.jpg
[/URL][/IMG]

Sol femur

zenes

Temmuz 20 de hakem hastaneye gittim
Sol femur kırık sekeli
Yürüme Bozukluğu
Antaljik Yürüyüş
0/0 8 sürekli ortopedik
Engelli diye rapor verdiler
otomatik vites dememe rağmen

Açıklamaya da : Özel tertibatlı araç alma ihtiyacı yoktur yazıyor
Kafayı yiyecem vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar

herkeze mrba..

ikametimi bayburta aldım 3 gün önce, bayburttaki aile hekimime gittim sürücü adayları ve sürücüler için aldığım raporla bayburt devlethastanesine gittim ortopedi dr'una derdimi anlattım film çekildim sonucu görüdük raporuma hastanın otomatik vites araç kullanması uygundur yazdı ve 1.grup sürücü oluru işaretledi.(ehliyet kodlamasını il sağlık müdürlüğü yapıyor galiba ondan yazmadı bilgisi olan?) haftaya çarşamba heyet raporu almak için hastanede olacağım.inşaallah bu sürücü raporumda yazan otomatik vites araç kullanması uygundur ibaresi heyet raporumdada geçerli olurda sıkıntısız atlatırım. yapmam gereken birşey varmı raporum aşşağıda?

Son düzenleme:
Üst Alt