Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimden sakatlığım var. Daha önce vergisiz araç alabiliyorken..?

salih kurt

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
slm. ben 5 yıl türkiye de sıfır araba aldım.5 yıl dolduktan sonra dedim türkiye de sıfır bir araba alayım.arabamı da sattım.ancak son yasaya göre sol elinden özürlü olanlara araç verilmiyor.ben şimdi yapacam.H sınıflı ehliyetim ve "özel tertibatlı araç kullanabilir" yeni tarihli raporum hazır.saygılar

Maalesef yurt içinden artık alamazsınız. Ama yurt dışı için henüz o kısıtlama getirilmedi. Yurt dışından vergisiz araç satın alabilirsiniz...

Ben 1 şubat 2o11 yılında almanya ya gidip ordan araba alacam.h ınıflı ehliyetim ve "özel tertibatlı araç kullanabilir" raporum var ankara ya gidip ithal araç alabilir diye gümrüğe gidecem.

Sorum:araç kaç model olacak (2008 mi 2009 ) olmak zorunda mı

birde gerekli belgeler nelerdir. Saygılarımla

Sol elimden engelliyim. 5 yıl önce sıfır araç aldım, şimdi alamıyorum?

ben de sol elimde engelliyim.5 yıl önce türkiye de sıfır araç aldım.şimdi alamıyorum.H sınıflı ehliyetim ve yeni tarihli "özel tertibatlı araç kullabması uygundur". var.ama türkiyede niye aaç alamıyorum veya niye 5 yıl önce aldım da,niye şimdi alamıyorum.saygılar

slm arkadaşlar sol elimde engelliyim.vites kolu uzatıp proje çizdirdim.maliyeye götürdüm.böylece MTV den muaf oldum.hatta maliye dekiler dedi ki şimdi ki bu raporla türkiye de bile araç alabilirsin.son aldığım yeni raporda "ÖZEL OTOMATİK ÖZÜRLÜ ARAÇ KULLANABİLİR,% 40 VE sakatlığı SÜREKLİ yazıldığı için MTVV den muaf oldum.sorunum yılbaşı 2014 te 3 yılım doluyor.araç yurt dışından getirdiğim için 3 yılı dolarsa satabilir miyim.saygılar

Üst Alt