Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimden engelliyim. Polisten 1462 TL ceza yedim..?

ömer fatih

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ya benimde % 10 raporum var. Ben sıfır araba anlamıyorum indirimden faydalanamıyorum diye biliyordum. Bana normal otomatik vites araba almamı ve bunun yeteceğini söylediler. Aldım ve dün gece 1462 TLceza yedim. Cezayı yazan polisin komşusuda %12 raporla araba almış ve indirimi kullanmış. Yani polis dahil bilmiyodu benim durumumu. Neyse sol elim 3 parmak ve raporum %10 yapmam gereken ve izlemem gereken yol nedir? Yardımcı olursanız sevinirim..

hangi sınıf ehliyetiniz var b mi h mi. hangi gerekçeyle ceza kestiler ne dediler size

sana ehliyetsizlikten ceza yazılmış, ehliyetin yok galiba

Benim h ehliyetim var. Araba benim üzerime ama özel tertibat olmadığı için ehliyetsizlik cezası verdi. Şimdi benim arabaya tertibat yaptırırsam ne olur? Yeni araba alabilirmiyim? Nasıl? Yapmam gereken?

özel tertibatlı araç kullanır yazısı varsa ehliyetinizde tertibatsız araç kullanamazsınız. zaten araç adınıza yaptırın tertibatı kullanın cezada yemeyin

Beyefendi ceza yedim zaten. Tertibatı yaptırmak bana 700 - 800 TL arasında tutuyor. Bende vergisiz araba alabiliyomuyum diye onu araştırıyorum. Arabam ÖTV ve MTV olmuyo dediler. Olmuyorsa %37 ödemiyosam benim arabayı satıp aynı paraya sıfırını alıyorum. Bunu soruyorum size..

Sol elinden sakatlığı olanlar yurtiçinden aldıkları araçlarda vergilerden muaf olamazlar. Sadece yurtdışından araç ithal edebilirler.

İyide o zaman yasada açıklık var mahkemeye başvurabilir miyim? Yazan oldu mu öyle hiç?

Şimdi okudum. Kanunda öyle bi ayrıntı yok. Ha tertibat olarak sayılmıyo ancak sen buradan alamazsın dışardan al çok saçma. Yasada böyle bi durum varsa hukuk yolu açıktır, kazanılırsa örnekte olur.. Okuyabilirsiniz; ::Mevzuat Display::

Hareket ettirici tertibat kapsamında sol el için geçerli olan birşey yok, ancak yurtdışında kabul edilen donanımlar var. çokta güzel olur tabii ki.

Üst Alt