Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimde 3 parmagım yok. B+a2 ehliyet alamadım. Ne yapmalıyım?

Coskun695

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba gecırdıgım kaza sonucu sol elımın 3 parmagı yok bas parmak işaret parmagı orta parmak. B+a2 ehliyet almak için saglık raporu almaya hastaneye gıttım ve saglık raporunu b+a2 kullanamaz diye verildi şimdi ben h sınıfı ehlıyet almam mı gerikiyo ve alırsamda ötv'siz arac alabilirmiyim? Tesekurler..

Sol el rahatsızlığı ile B+a2 alan arkadaşlarımız var. Ancak epey uğraştırıyorlarmış. Siz H sınıfı ehliyetten önce ya başka bir hastaneden yeniden almayı deneyin, ya da İl Sağlık Müdürlüğü'ne elinideki rapora itiraz edip başka hastaneye sevkinizi isteyin. Çünkü, yurtiçinden araç alamıyorsunuz, ancak yurtdışından araç alma hakkınız var. Bu yüzden B sınıfı almanız daha iyi. :
http://www.engelliler.biz/forum/oze...i-ehliyetle-her-araci-kullanabilir-miyim.html

Bilginiz için cok tesekur ederım . Araba ve motorsıklet surmemde hıc bır sıkıntı yok.

benimde sol el 3 parmağım yok ama ben ehliyet alırken hiçbir sıkıntı olmamıştı işaret orta ve yüzük parmakları yarıdan yok

Benım arac surmemde hıcbır sıkıntı yok ama rapor vermediler ne yazıkkı.

Aklı başında doktorların/heyetin olduğu bir hastane bulana kadar koşturmanız lazım! Hiç bir standart yok çünkü bu konuda.

Gercekten bu konuda cok yoruldum heryere soruyorum fakat kımse yardımcı olmuyo verebilecek bi yer varsa gidip alacam ama kımse yardımcı olmuyo.

peki, hakem hastaneden raporu alan arkadaslarım var bende hakem hastaneye sevk edilmeden direk gıdebılır mıyım ?

Eğer o raporu ileme koymadıysanız, hakem hastaneye gerek yok. Doğrudan başka bir hastaneye başvuru yapabilirsiniz

h sınıfı otomatik vites arac raporu verdiler

Merhaba benım sol 3 parmagım yok. Saglık raporu almak için hastaneye basvurdum b sınıfı ehliyet için ama bana h sınıfı otomatik vites arac kullanır raporu verdiler sizce nasıl işimi görebilirmiyim??:(:(:(:(

Aramıza hoşgeldin kardeşim. Malesef diğer ortopedik engelli arkadaşlarımız gibi ÖTV, MTV indiriminden faydalanamıyorsun. Niye mi? Çünkü senin engelin sol kolunda olduğu için. Ama sağ elinin 3 parmağı olmasaydı sende bu indirimlerden faydalanabilirdin. Malesef yasalar ayrımcılıkta sınır tanımıyor, gül geç sende. Bende ilk duyduğumda gülüp geçmiştim :) ama ağlanıcak halimize..

ötv filan önemli degil olmasada olurda... şimdi benım aldıgım rapor ne kadar süre gecerlidir?? son tarıhı fılan yazmıyo??

Bir süre kısıtlaması yoksa rapor Sürekli geçerli demektir.

Üst Alt