Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el ve ayaktan engelliyim. Nasıl bir araç almalıyım?

bixi atar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba. %67 sol el ve sol ayak doğuştan engelliyim. ehliyetim var. araç almak istiyorum.
ancak araca hangi tertibatlar yapılacağını hangi aşamada kim söyleyecek?
aksarayda yaşıyorum. yurtdışından getirmeyi de düşünüyorum.
özel tertibat orda mı yapılcak?
araç alındıktN SONRa tertibat kurulcak?
kronolojik sıralama ile bana çok yardımcı olabilir siniz?
teşekkür ederim.
mail atabilirsiniz... bixi_atar@hotmail.com

sanırım otomatik vites almak zorunda kalacaksin ki bu senin içinde daha iyi olur diğer işlemler için forumu gezersen bilgi edinebilirsin

Yurt içinden almak her açıdan çok daha avantajlıdır.

Nasıl bir araç kullanabileceğinize dair bilgi raporunuza yazılacak. Yani heyetteki doktorlar buna karar verecek. Siz bu güne dek hiç rapor aldınız mı ehliyet ya da araba için?

hiç araç almadım ve araç için rapor almadım. ama ehliyet için aldım,ehliyetim var. raporda uygun tertipatlı araçalrı kullanabilir ifadesi var.

bixi atar

Yurt içinden araç almak her zaman daha avantajlıdır. Altını çizmiş olayım.

Araç almak ile ehliyet almak iki ayrı rapor gerektirir. Araç alırken doğru ibarelerin olduğu engelli sağlık kurulu raporu olmalı. Ehliyet içinse aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü -> emniyet (ilk kez ehliyet alınacaksa emniyet'ten önce sürücü kursu)

Üst Alt