Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarım ampute. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

genç bey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim sol el parmaklar mp,den ampüte.h sınıfı otamatik vites araç kullanır ibareli ehliyet aldım.sıfır araç alırsam ötv,den muaf olabilirmiyim...yardımcı olursanız sevinirim teşekürler.

benim sol ayak bilegi ve diz kapagımda,da yanık skarları var şişiyor ayagım ayakta fazla kaldıgımda ve yürügümde. iş kazası geçirmiştim...ötv muafiyeti için bi doktora muayene olsam,mı acaba ötv muafiyeti için en az %kaç olmalı rapor..teşekürler ...

sayın oturan boğa arkadaşımın sol eli 4 parmak kırık ama ötvsiz araç aldı nasıl yararlanıyor?

Sinan, sol bacağındaki sakatlık araç aımında vergi avantajından yararlanmanı sağlar. Konuya dair çok net bir özelge:

Buna göre, ... Hastenesi tarafından düzenlenmiş olan ... tarihli ve ... sağlık kurulu raporunuzdan vucüt fonksiyon kaybınızın sol kol ve sol bacağınızdaki engelden kaynaklandığı anlaşıldığından, engelinize göre özel bir tertibat yaptırmadan kullanabilecek olduğunuz debriyaj pedalı bulunmayan otomatik vitesli araç iktisabınızda, ÖTV Kanununun 7. maddesinin 2/b bendi kapsamında istisnadan yararlanmanız mümkündür.

Özelgenin tam metni için buraya tıklayın

Mehmet, sadece sol elde hareket kısıtlılığı olan biri araç alımında vergi avantajından yararlanamaz. Burası kesin. Arkadaşınızın sol eli dışında başka bir sakatlığı vardır bence. Ya da, yoksa, bize aracında nasıl bir donanım olduğunu yazarsanız, biz de öğrenmiş oluruz...

mrb bülent bey,hastaneden (ötv indirimli otomatık vıteslı arac kullanır )raporumu aldım. sızın gosterdıgınız ozelgenın fotokopısıyle bırlıkte vergı daıresıne gıttım ve gorustum otv den muaf arac alabılecegımı soyledıler.... verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım... araba almayı dusunuyorum bı kac araba bayısıyle gorustum ama en cok ford fıesta ve reno fuluance hosuma gıttı sız hangısını tavsıye edersınız,,bunlar dısında baska bı arac tavsıyenız varmı..son olarak benzınlımı dızelmı tavsıye edrsınız.. tsk edrm....

sol el parmakların tamamımı yoksa kısmi ampute ayrıca özür oranınız yüzde kaç acaba

sol el parmaklar (1 2 3 4 5 bib ten ampute) ve sol ayak yanık sıkarı oran toplam % 51

rapor oranı önemli değil önemli olan raporda özel tertibat ibaresi

genç bey;

tabikide dizeli tavesiye ederiz :)) benim hundai elentralar acaip hoşuma gidiyo 2012 leri nekaar mükemmel.

tavsiyeniz için tşkler nesıbe hanım.... henuz karar vermıs deılım... bugun honda bayıyle gorustum..yenı cıkan honda cıvıc cok hosuma gıttı ama dızelı yok malesef... acele etmıorum zaten.. bakalım .) ....

Arkadaşlar sol elden engel için ÖTV siz araç alımında herhangi bir gelişme veya örnek teşkil edecek bir dava kararı varmı?

Üst Alt