Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el iki parmağım yok. H sınıfı ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

AK1

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben ortapedik özürlüyüm sol elimde 2 parmağım yok 1 parmağım ise yarım var sağ elimde ise orta parmağım yarım h ehliyeti alabilirmiyim ve Ötv'den muaf olabilirmiyim, bi yardımcı olursanız çok sevinirim isterseniz elimin görüntüsünü özelden yolluyabilirim. Bilen varsa yardımcı olsun

Alacağınız rapora bağlı. Sadece sol el yazılırsa yurtiçinden araç alamazsınız. Ama sağda yazılırsa ve 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' şeklinde verilirse rapor alırsınız.

AK1..
Kardeşim hiç bir sıkıntı çıkarmaz sana merak etme. Direksiyonu ve diğer aksamları elinle kullanıyor isen bir sıkıntı olmaz. H ehliyetini alabilirsin.

Ama şu var kişinin kafa ile boyun aynı düzlemde yani dümdüz ve baş sağa ve sola hiç dönmüyorsa ve bunun gibi sıkıntılar yüzünden kişi alamıyor.
Sende bir sıkıntı yok.
Selamlar.

Verirlermi bir bilginiz varmı?

ben sol elinizi yazarken sağı da yazacaklarını düşünüyorum, sonucunda 'özel donanım' ibaresini yazarlar diyorum ama sürücü yönetmeliği ni inceleyin isterseniz.

Kısmet hanım bişey daha soracağımda çok oluyorsam çok çok özür dilerim ben bundan 4 yıl öncede iş kazası geçirdim sağ ayagımda tam oynar yerinde hareket kaybı var onuda h ehliyeti alırken onuda göstersem yararı olur mu?

Yok est istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz çekinmeyin. Hareket kaybı kısıtlılık vs. varsa tabii ki faydası olur.

Engelli Araç Vergisi Hk.

1:Selamın aleyküm herkese benim bi sorum olacaktı şimdi engelli ikinci el araç aldığımızda yine vergi ödüyeceğiz mi?
2:Benim engelli raporumu Numune hastanesinden aldım.Şimdi ise h ehliyeti almak istiyorum istediğim hastaneden alabilirmiyim yoksa engelli raporumu nerden aldıysam ordan mı almak gerekir.prosüdürü nedir bi yardımcı olursanız sevinirim.

İkinci el araçlarda MTV'den muaf olursunuz, zaten ÖTV vergisi olmaz ikinci el araçlarda.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den istediğinizden alırsınız, aynı hastaneden alma zorunluluğu yok. Ama sürücü kursuyla rapor ili aynı olmalı ve rapor tarihinin üzerinden 1 yıl geçmeden ehliyet işlemlerini tamamlamalısınız. Daha sonra aracı ne zaman isterseniz alırsınız.

Verdiğiniz cevap için çok teşekkürederim ama ben şimdi hastanenin sağlık kurulunu aradım dedim ben h ehliyet için geleceğim ne evrak gerekiyor dedim o da bana 4 adet resim ayriyetten benim Tc mi sordu sen raporu numune hastanesinden almışşın ordan alabilirsin dedi neden diye sorduğumda raporu ordan aldığın içindedi

Böyle bir zorunluluk olması mümkün değil. İstediğiniz hastaneden alabilirsiniz. Siz ısrarcı davranın, yüz yüze başvuruda değişir belki bu durum ama başka bir hastaneden daha bilgi alın bence.

Yani onunla ilgili bir kanun yok değil mi ? İstediğim yerden alabilirim demi.

Önceki raporunu yakın zamanda almışsan belki o yüzden demişlerdir, ama 6 ay gibi bir süre geçmişse zaten o hastaneyle bir bağlayıcılığı olamaz. Mükerrerliği önlemek için sistemi oturtamadıklarından karıştırıyorlar iyice. Ayrıca sonuçta kullanım amacı farklı olacak sizin şuan. Eğer o hastaneden almak kolayınıza gelecekse ısrarcı olun.

Cevabınız için teşekkürederim.

Üst Alt