Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el 3 parmak yok. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

enesalan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba
benim sol elimde 3 parmağım doğuştan olarak yok
bu sorun ehliyet almam konusunda sıkıntı çıkarırmı acaba
ötv falan istemiyorum sadece ehliyet almam yeter
alabilirmiyim söylerseniz çok sevinirim

Evet H sınıfı ehliyet de alırsınız, ötv muafiyetli araç da alabilirsiniz, hem de hiç tertibatsız otomatik vites.

manuel araç kullanamazmıyım yani
ben manuel kullanabiliyorum ama izin verirlermi manuel araca ?

Kardeşim benim de sol el 4 parmak yok sadece baş parmağım var raporumda; H sınıfı ehliyet alır, sol el fonksiyonlar sağ ele aktarılmış şeklde otomatik vites araç kullanır yazıyo. sadece sinyali aldılar bi aparatla ötv den de muaf oldum. Ankara da ankara hastanesinden aldım numuneye gitme istersen orda biz vermiyoruz dediler araç kullanamaz diye veririz dediler bilgin olsun

sanırım sadece direksiyon topuzu donanımı isterler.manuel vites için bir engelin yok.sağ el olsaydı otomotik vites mecburi olurdu.işaret ve baş parmak sağlam ise far ve sinyal kolunu sağa aldırmaya gerek olmaz.yinede iyice araştır.

enesalan

Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve*rehabilitasyon*uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.

sürücü yönetmeliği'nde daha ayrintili bilgiler var ins yardimci olmusumdur

%54 engelim var b sınıfı ehliyet verirlermi?

Arkadaşlar öncelikle merhaba
Benim %54 engelim var
Sol elimde 2 parmak var
Bana B sınıfı ehliyet verirlermi
H veriyolar galiba ama ben B almak istiyorum ve manuel bi aracı rahatlıkla kullanabiliyorum.
Ben otomatik kullanmak pek fazla istemiyirum çünkü bazı arabalara ilgi duyuyorum h sınıfı ehliyet alırsam isteğidim araçları kullanamam
Bana yardımcı olursanız sevinirim.

enesalan

Sol eldeki iki parmakla direksiyon tutmakta bir sıkıntı olmuyorsa, bence B alabilirsin :)

Üst Alt