Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz altı ampute. H sınıfı sürücü belgesi için rapor alamadım!?

Rüstem 27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim sol ayağım dizaltından amputedir ve %45 orandı raporum var, bugün h ehliyeti almak için devlet hastanesinin sağlık kuruluna başvurdum ve kuruldaki ortapedi doktoruna h ehliyeti almak istediğimi söyleyince bana B ehlliyeti otomatik vites alacağımı yöneltmeliğin böyle olduğunu vergi ve ÖTV den faydalanmayacağımı sağ bacağımın sağlam olduğunu söyledi bu saçmalıklar karşısında ne yapmalıyım yöneltmelik sadece bana mı denk geliyor eskiye yönelik binlerce sol bacağı olmayıp H ehliyeti olan engelli arkadaşlarımız var adalet nerde lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

Rüstem benimde başıma geldi.Hata yönetmeligi çıkardı beraber okuduk o sırada orta yaşlarda bir doktor içeri girdi biraz dışarıda bekledik . Her hangi bir olayda yüzyüze kalma yaz geç demiş.Akrabam o hastanede çalışıyor o söyledi.Bu arada benim sağ ayak. Komedi

Hırsından kuduruyor doktorlar, onun için ceberrutluk yapıyorlar! Ona mı kalmış vergi indiriminden yararlanıp yararlanılamayacağını değerlendirmek!? Onun işi belli, sol ayaktan ampute olduğunu tanı olarak yazacak ve bir de "otomatik vitesli otomobil kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi ekleyecek.
H değil de B veremez! Bu yasal değil! Çünkü türkiye'de mvzuata göre sakatlara HHHHHHHHHHHHHHHHHHHH sınıfı sürücü belgesi verilmek zorunda.

O doktor bozuntusu işini yapsın, araç alımında vergi indirimini de işi o olan Maliye memuru değerlendirir.

Üst Alt