Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz altı amputasyon ile emeklilik için yeterli tanıyı alabilir miyim?

burcu111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhabalar.Benim raporum yüzde 54 .
Sol diz altı prok dize yakin 43
Böbrek 10
Tiroit 10
2009 ssk giriş 5174 pirim
16 yılım 1 eyludle doluyor
Ben bankada çalışıyorum
Raporunu yenile emeklilik için basvur dediler
Yeni yasaya göre 43 ampute engel ile orta düzey çalışma kaybı görünüyor ek 1 de. sizce emekliligim onaylanirmi onaylanırsa 16 yılda yani bu yıl emekli olabilirmiyim.Benim gibi ampute olup emekli olan varmi

@burcu111, Tek taraflı diz altı ampute durumu dediğiniz gibi listede Orta Düzey Çalışma Gücü Kayıp olarak geçiyor.

2009 yılına ait tabloya göre Orta Düzey için 16 Yıl - 3800 Gün kriteri isteniyor yeni emeklilik sisteminde. Böbrek ve Tiroid hastalığı zaten değerlendirmeye alınmaz, ampute durumundan dolayı emekli olmanız mümkün görünüyor.

@burcu111, Sizin durumunuz farklı SGK kolunu bacağını amputasyon sonucu kaybeden kişiyi de çalışma gücü kayıp yoktur diyerek emekli etmeyecekse komple engelli emekliliğini iptal etsin. İyi Günler.

Ben TSK ederim bu arada eyt den emekli şartlarını uyuyorsa daha iyi olur

Engelli Emekliliğini devlet iptal etti zaten. SGK protez ödemiyor mu kardeşim. Devlet O kadar protez ödemiş. Takacak protezi. Çalışacak. Ne var bunda?

@gannicus, Engelli emekliliği devlet iptal etmedi. 1 Ekim 2008 sonrası için geçerli olan sistemi öncesi içinde uygulamaya başladı. Kriterleri sağlayanlar emekli olmaya devam ediyor.

Soruyu soran arkadaşın durumu net ve ampute durumundan dolayı Orta Düzey kayıp almaması için hiçbir sebep yok. SGK bu kişiye senin dediğin gibi tak protezi çalış diyemez.

Senin için sanırım Hafif Düzey kayıp tespiti bile yapılmadığı için emekli olamadın sende çalışmaya devam et o zaman. Kendin emekli olamadın diye başkaları da olamasın kafasından çıkmalısın.

@BnymnYldz,
Bünyamin bey çok teşekkür ederim 🙏 Gerçekten bu arkadaşları anlamıyorum.ben ampute olan yerden yani kesilen yerden kemik çıkmış düşünün o her bastığımda ayağımı yara yapıyor.yani insanlar neden bu kadar acımasız anlamış değilim. Her gün ayağım kanaya kanaya ise gidiyorum haberi varmı yok tabiki.

@BnymnYldz,
Çalışacak kardeşim. Nasıl çalışmıyor ya. Biz nasıl çalışıyoruz? O da çalışsın. Biz de engelliyiz. Ne yapalım yani? İki ayağı protez olsa bile çalışması lazım. Protez bu arkadaşlar çalışsın diye icat edildi. Bünyamin bey. Bünyamin bey. Siz emekliliği O kadar kolay bir şey mi sanıyorsunuz?

Red gelirse ona alıştırmak için yazdım. Tabi ki çalışmayın. 😀 Bizim devlet biraz cinstir. Her şeye hazırlıklı olmak lazım...

@mmtali merhaba öncelikle hayırlı olsun emekliliğiniz, ben de diz üstü ampütasyon var, emeklilik için tekrar heyete girdim. 20 yıl ve 4570 günüm var şuan. Emeklilik işlemleriniz ne kadar sürdü? 14 temmuzda heyete girdim 17sinde bursa sgk ya iletilmiş, sgk daki memur 2 ayı bulur kurulda çok dosya var dedi.

@burcu111,

Olursunuz ben oldum sağ ayak 43 ile
İns peki orta düzey çalışma kaybı verildi degilmi.cevabiniiz için tesekkur ederim

@mmtali merhaba öncelikle hayırlı olsun emekliliğiniz, ben de diz üstü ampütasyon var, emeklilik için tekrar heyete girdim. 20 yıl ve 4570 günüm var şuan. Emeklilik işlemleriniz ne kadar sürdü? 14 temmuzda heyete girdim 17sinde bursa sgk ya iletilmiş, sgk daki memur 2 ayı bulur kurulda çok dosya var dedi.
Amputeli kişileride tekrar heyete gönderiyorlarmi onu merak ettim birde🙏 yeni tarihli rapor yetmiyor o halde degilmi

Son düzenleme:
Üst Alt