Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol böbreğimden taş alındı, sağ böbrek çalışmadığı için alındı. Emeklilik..?

bayram25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
13 yaşında sol böbregimden taş aldılar devlet hastanesinde 13 dikişim var sag böbregimde doguşdanda %4 çaşılıyormuş dokdorda bunu alalım sana favdası yok dedi zararı olur dedi 19 yaşındada sag börbegim alındı şu an 1800 günü doldurdum emekli olabilirmiyim yada olması için ne gerekiyo hiç bir bilgim yok szden yardım istiyorum 4 yaşındada kızım var erken dogumdan dolayı sag kısmında tutmuyor yürürken ayagını kardıramıyo sürüyo sag elinide açamıyo yumruk halinde tutuyor şu an reabilitasyon merkezine gidiyor ayda 8 saat dokdorlar hafif özürlü olarak &80 raporuvar devlet hastanesinin verdigi bunun için nereye baş vurabilirim şimdiden yardımınız için sagolun

Tek böbrek için;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

yani emeklli olabiliyozmu yada bir yerlerde yardım faydası oluyomu bu bilgilendirseniz iyi olur şu anki tek börbegimdem taş aldırdım yani o böbrekde işlem gördü

Malulen emekli olamazsınız 60% almanız gerekiyor ama erken emekli olmak içinde 40% üzeri almalısınız, şansınızı deneyebilirsiniz ama çok zor başka rahatsızlıklarınız yoksa..
Şu tablodan bakabilirsiniz şartlarınıza:
2008_oncesi.PNG

Ayrıca çalışıyorsanız kızınızın üzerinden vergi indirimi alabilirsiniz defterdarlığa kızınızın raporuyla başvuru yaparak, ancak emekli olamazsınız kızınızın raporuyla.

Kızınızın adına 2022 ve Evde Bakım maaşlarını alıyor musunuz?

Üst Alt