Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan %44 raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

emir 76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bir sene önce kaza geçirdim sol Bacağım da kırıklar oluştu sol femur ve sol tibiya parçalı kırıklar oluştu girdiğim heyet raporunda yüzde kırk 44 kalıcı rapor verdiler . Bu rapor oranı ile ötv indirimli araç alabilir miyim yardimci olursaniz çok sevinirim

ÖTV siz araç alabilmen için için Sağlık kurulu raporunda Özel tertibatlı veya otomatik vitesli araç kullanması uygundur ibaresinin olması gerekmektedir.

Sağlık sporun da sol femur kırığı yazıyor durumu ortopedik yazıyor bu durumda otomatik vitesli araç alabilir miyim

Bu durumda alabilmen zor. Raporunda söylenildiği gibi otomatik vitesli veya özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmak zorunda.
Benim sol bacak diz üstü ampute 2013 yılında araç alırken eski raporumu trafik tescil şube kabul etmedi raporumu yeniledim ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresini ekletmek zorunda kalmıştım

Anladım tesekkurler bu durumda engelli indirimi araç alamaz miyim

Tekrardan heyete mi girmem gerekir yoksa sadece kurulda raporu mu düzelecekler mi

emir 76
ÖTV siz araç alabilmeniz için Yeniden Sağlık Kurulu raporu almanız gerekmekte olup;
1) H sınıfı Ehliyet (01.01.2016 tarihinden itibaren B sınfı Ehliyet ile değiştirilecek. Maliyenin bu konu ile düzenlenmesi beklenmekte olup, H sınıfı Ehliyet 5 Yıl daha geçerli)
2)Sağlık kurulu raporunda Özel tertibatlı veya otomatik vitesli araç kullanması uygundur ibaresinin olması gerekmektedir.

Üst Alt