Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak sakat. Vergi indirimli otomobil almak için nasıl rapor almam gerekir?

salgin

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sol bacağımda polio sekeliyim, araba almak için hastaneden rapor alacam nasıl bir rapor alırsam vergi indirimi ve otomatik vites araba almam için rapora hangi ibareleri ekletmem gerekli?
Özürlü oranının kaç olması lazım?

bildiğim kadarıyla ikiside birbirinden farklı raporlar
araba almanız için öncelikli olarak ehliyet almalısınız ehliyetide alırken rapora sizi yönlendiriyorlar H sınıfı bir ehliyet sol ayağını kullanmaksızın diye bir ibare düşüyorlar.
vergi indirimi içinde çalıştığınız kurumdan bir yazı alıp defterdarlığa müracaat ettiğinizde onlarda sizi hastaneye yönlendiriyorlar.

dostun bak ilk önce bulundugun il veye ilçeddeki bir üniverste hastanesine git ordan özürlüler bölümünde h sınıfı ehliyet alabilir diye bir hayete girerek bir rapor al.raporu alıncada gittigin ortobedi doktorundan senin durumuna uygun rapor al yani diyeliki aracın gazı direksiyonun yanında olursa araba kullanır veye aracın vitesi otaamatik olursa araç kullanır veye gaz firen ikiside direksiyonun yanında olursa araç kullanabilir sdiye ayrındılı raporu bir ortopedi dokrurun dan alacan arkadasından dogru ehliyet kursuna......................:D

araba almak içinde bulundugun ilin g.i.b gidecen vergi muafiyet belgesi alacan ok

ötv den faydanalmak için
sağlık raporu vermeye yetkili ÖZEL hastanelerden birine git
ortapediye muayene ol
sol ayağım engelli sağ ayağımda güç kaybı var onuda kullanamıyorum de
(sağlık raporuna elden tertibatlı özel tertibat takılmış otomatik vitesli araç kullanabilir )yazdır.
sonra bunu araç alacağın araba bayisine götür

ama sen resmi bir hastaneye gidersen senden annenin nikahını bile isterler sırf sol ayak özürlüsün diye özel tertibatlı araca gerek yok diye rapor verdilermi yandın.

"sağlık raporu vermeye yetkili ÖZEL hastanelerden birine git"
varmi gercekden böyle bir yer...hemen yarın sabah başlarım işlemlere.tam teşekküllü devlet hastanelerinden verilen raporun aynısından verebiliyormu.benim bildigim ise gidersin tam teşekküllü devlet hastanesine özel tertibatli kullanir raporunu alirsin.alacagın aracı otomatik degilde düz vites alip aparat taktirip kullanirsin.ha illada otomatik olsun diyosan bizde yıllardır bunun savasini veriyoruz maalesef ötv kdv sini vs. veririsin istedigin oto.vitesli aracı alirsin.ama sag bacagında da sorun varsa oda doktorun verecegi rapor dogrultusunda olur.

Özel hastane raporları araç alımında kabul edilmez. Yetkili devlet hastanesi olmazı zorunludur..

ÖTV indiriminden faydalanmak için özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibareli sağlık kurulu raporu almanız yeterli.

raman ın dediğine aynen katılıyorum birde doktor a ben özel tertibatlı araç kullanacam de çünkü demezsen otamatik vites kullanabilir diye yazıyorlar bu durumda sakatlığın sadece sol ayak olduğu için ötv ve mtv den yararlanamazsın sakın unutma.

Herkese Selam

Devletimizin yöneticileri okumuyorlar mı? Sol bacak engeli olanlar neden ötv indiriminden doktor keyfii muamelesisiyle karşı karşıyadır. Engelliyiz; devletimizin daha iyiye ulaşması için engellilerin kolay otomobil alması ele alınmalı. Doktorcuğum (sözüm ona) biliyorum sen de "otomatik vitesli araç" kullanıyorsun. Benim gibi sol bacağı engelli memleket evladına bu uygulama reva mı? Bu bir duygusal sömürü değildir. Bir serzeniştir. Anlamlandıranlara, empati kuranlara...

selam ben 19 yaşındayım sol bacagım2 cm kısa ve güç kaybı var H sınıfı ehliyet aldım 2 kere ameliyat oldum 5 yasında ve 10 yasında düzelmedi benim yurt dışından ötvsiz we kdvsiz araba getirmem için ne yapmam lazım kulanamıyorum aynı protez bacak gibi bacak ama hissediyorum o kadar %22 özürlüdür raporu verdiler devler hastanesinden aldım ne yapmam lazım benım araba almam için oto matik vites kulanınca yada alınca ötvden vekdv indiriminden yaralanamıyoz mu

arkadaşlar sorulan sorular aynı haliyle cevaplarda aynı olacaktır,yani kişiye göre ayrı cevap yokki (engellik durumu aynı olan kişiler için) lütfen sorulan soruları ve verilen cevapları okuyalım ondan sonra anlamadığımız yerleri soralım tekrar tekrar bant gibi başa sarmayalım.

ozel tertibatlı araç kullanabilir inbareli yetkili devlet hastane raporu her ilin numune has başvurabilirsiniz

biz raporumuzu BAŞKENT ÜNVERSİTESİ HASTANESİNDEN aldık ve kabul edildi şu an aracımızı kulanıyoruz özel tertibatlı olarak ötv indirimi ve mtv indirimi yapıldı sol bacak protez

başkent hastanesi özel bir hastanedir. ve resmi gazetede sağlık kurulu raporu verecek hastaneler arasında sayılıyor bi kaçtane daha özel hastane var.

kendim yaptım ordan biliyorum yani yüzde 1200 eminim

Ankara'da sağlık kurulu raporu vermeye yetkili üniversite hastaneleri:

ankara üniversitesi ibn-i sina ve dikimevi hastaneleri
hacettepe üniversitesi tıp fakültesi hastanesi
gazi üniversitesi tıp fakültesi hastanesi
başkent üniversitesi tıp fakültesi hastanesi
fatih üniversitesi tıp fakültesi hastanesi

Üst Alt