Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak raporuma rağmen ÖTV'siz araç için izin verilmedi!?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
hocam merhaba benim sol bacaktan ortopedik raporum var yüzde 17 H ehliyeti alabilir otomatik vites araç kullanabilir yazılı benim raporumu maliye onayladı ve araç alımımda bayi faturamıda kesdi fakat ruhsat ve plaka için emmiyete gittiğimde bu şekilde araç alamıyacağımı ve raporumu gelir idaresi başkanlığına gönderdi ve ordan da ret cevabı geldi bana yardımcı olursanız sevinirim mağdur oldum ve manuel araç kullanamıyorum 2016 yeni H sınıfı ehliyet sahibiyim

fenerbahçeli kenan vergi dairesi nwe diyor konuya, niye onaylamışlar. bide gelir idaresinin red cevabında ne yazıyor onu paylaşırmısın.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]fenerbahçeli kenan
.Yeni sürücü belgesi olması gerek İl sağlık kurulundan kodlu rapor hazırlaman gerekli.Otomatk videsli araç kodu 78 olmalı.

doğrudur kürekçi kardeşim benim ehliyetim yeni tip ehliyet zaten arkada kısıtlı kodu 1002 yeni ehliyetlerde öyle yazıyor H ehliyeti yok artık

fenerbahçeli kenan Arkadaşım Maliye Raporunu Onayladı ve Bayi Faturayı Kesti Diyorsun Ya
Sonra Sana Maliye den Onaylı Fatura Kesip Verdiler Mi Plaka Tescil İçin?
Emniyette Sana Bir Kere Bu Raporla Araba Alamazsın Diyemezler O İşlem Maliyenin İşidir. Sana Muhtelemen Bu Rapola ve Elindeki Ehliyetle Arabayı Kullanamazsın Demişlerdir.
Sıkıntını Daha Açıklayıcı Belirtirsen İyi Olur. Sana Yardımcı Olmak İçin

evet Mustafa kardeşim faturamı araç parasını yatırdıktan sonra faturamı kesip verdiler plaka tescil için gittiğimde sen bu raporla araç alamazsın dediler ehliyetimde yeni tip kısıtlama kodu 12 nolu sutunda yazar bu kısıtlama kodu 1002 bu kod sadece otomatik vites araçlar için

[FONT=sans-serif]@[/FONT]fenerbahçeli kenan
Kardeşim emniyet ukalalık yapmış..Anlaşılan raporundada otomatik videsli araç kullanır ibarasi aramış
.Ayrıca raporunu paylaşamazmısın.

Emniyetteki memurun halt etmesi. Komserine, müdürüne git.
İşini düzgün yapsınlar.

1002 kısıtlayıcı bir kod değildir yani otomatik vites sürebilir bir engel kısıtlama kodu değildir. Araç alabilirsiniz ama alamayabilirsinizde 78 kodu kısıtlama kodudur sadece otomatik vitesli araç kullanır yazar. Yani ehliyet ve rapor sürecimde baya bir okudum illere göre 1002 ile alanda var alamayanda var yani konusu kesin değil.

BLACKSAGAT 40.05 kısıtlama kodumu peki. benim raporumda bu kod var. B sınıfı ehliyet alabilir yazıyor birde bu kod var. (Sağ elden engelim, oran yazılı raporum var.)

40.05 : Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb.)

Bu kod araçta değişen bir parçayı anlatıyor bu ve 10,02 sıkıntı çıkartmaz ama sadece 10,02 muallak bir kod. Fakat uyarlanmış direksiyon daha büyük capı dar şeklinde aparat yapanlarda bir aparat yok yani topuzu da yazıyorlar ama aparata geçmiyor deniyor bunu bir araştırmak lazım. yani bir tane kılıfla oluyorsa bu gereksiz bir kod olabilir.

Sol bacagından engelin var ve otomatik vitesli araç almak istiyorsun. ehliyette 78 kodu gerekli diye biliyorum..

BLACKSAGAT teşekkür ederim. basit bir kılıf ile olduğunu sanmıyorum çünkü bayi direksiyondaki bu değişiklik için 1.800 TL istiyor.

o zaman aparat olarak geçen bir parça demekki. Size bir tavsiyede bulunayım bütün işlemi bayiye bırakın biraz fazla ödeyin ama başınız ağrımasın. Birde ötv kaynaklı bir sorun çıkarsa ya kardeş siz nasıl iş yapıyorsunuz deyip onlarıda soruna ortak eder birlikte çözersiniz.

10.02'de de sorun olmamalı aslında. Sol alt ekstremitede kısıtlılık var işte, neyini dert ediyorlarmış!

Üst Alt