Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak polio sekeliler ÖTV'siz araç için nasıl bir rapor almalı?

emir79

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Gnydın arkadaşlar.

Benim H sınıfı otomatik vites ibareli ehliyetim var, ama araç için nasıl bir rapor almam gerekiyor Sağlık kurulu raporumu yoksa heyet raporumu ve ötv muafiyettli araç alımı için olacak bu raporda vergi dairelerinin sıkıntı çıkarmayacağı şeklinde ne gibi bir ifade geçmesi gerekiyor? (engel Sol bacak palio sekeli)

Ehliyeti alırken almış olduğunuz aynı ibarelerin bulunduğu, yani 'otomatik vitesli araç kullanır' ibaresinin olduğu raporunuz yok mu? Elinizde varsa bu raporu kullanabilirsiniz. yoksa Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinin sağlık kuruluna yeniden başvurup heyete girip araç için sağlık kurulu raporu almalısınız ve bu raporda yine 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' yazmalı.

heyet raporu değildi ehliyet aldığım rapor. oran önemli mi ötv için alacağım raporda teşekkürler

Rapor olması gerekiyor, ama % kaç olduğu önemli değil.

bnm arkadaşımın anneside sol bacak polio sekel annesinin üzerine araç almak istiyor ama sadece rapor alabilir ehliyet alamazmış (annesi ilkokul mezunu olmadığı için) o raporla annesinin üzerine ötvsiz araç alabilir mi ?

Alamaz, ya % 90 oran olacak, ya kendisi ehliyetle birlikte alacak aracı.

slmlar h sınıfı otomatik vitesli araç ibareli ehliyetim var.ötv muafiyetli araç içinde ortopediden
ORTOPEDhPolio Sekeli (B91)
Sol alt ekstremite polio sekeli nedeniyle tarafımıza başvuran hasta poliklinikte değerlendirildi.Hasta polikliniğe yürüyerek yardımsız - desteksiz gelmiştir.Hasta uzun yürüyüşlerde ve manuel araba kullandığında sol bacağının ağrıdığını söylüyor.Hastanın yapılan ortopedik fizik muayenesinde;her iki kalça eklem muayenesi doğal,her iki diz eklem muayenesi doğal.Sol ayak bilek eklem hareketleri;plantar fleksiyon 0-30° (kısıtlı),eversiyon 0-10° (kısıtlı),dorsifleksiyon 0° (kısıtlı).Sol ayakta pes ekinovarus, pes cavus deformitesi bulunmaktadır.Sol alt ekstremitede kas atrofisi mevcut,sağ - sol alt ekstremite çap farkı 5 (beş) cm'dir.Sol alt ekstremite proksimal ve distal kas gruplarında güçsüzlük bulunmaktadır (4/5).hastada idrar ve gaita inkontinansı bulunmamaktadır.Dolaşım muayenesi doğal.

Hastanın otomatik vitesli araç kullanması gereklidir, özür oranı: %15 (onbeş) tanısı yazılı rapor aldım aynı tanıyı fizik tedavide düştü rapora, şimdi sizce bir eksiklik veya sehven bir hatalı yer varmı? bu raporla ötv ve mtv muafiyetli araç alabilirmiyim? Teşekkürler...

emir79

Zaten H sınıfı ehliyetin de varolduğu için araç alımında sorun olmayacaktır bence

Üst Alt