Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol Bacak Polio Sekeli Olup H Sınıfı Ehliyet Alacaklara Uyarı
Selam Arkadaşlar,
Size dün başıma geçeni anlatayım kısaca da sizlerin de başına gelmesin. Ben aralık ayında rapor aldım. Tüm itirazlarıma rağmen fizik tedavi doktoru (neden ortopedi doktoruna değil bunu da anlamadım ama) raporumun teşhis bölümüne aynen aşağıdaki ibareyi yazdı.
" Sol alt polio sekeli H sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanması uygundur "
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Verdana"]Çok itiraz ettim özel tertibatibaresini yazmayın. Benim gibilerde özel donanıma ihtiyaç yok otomatik vitesyeterlidir diye ama yazmış işte. Peki bunda ne var diyebilirsiniz. Neyse ben burapor ile kursa yazıldım sınavı geçtim. Trafik harcımı yatırdım ve dün trafikmüdürlüğüne gittim. Memur raporda yazdığı için bizde ehliyetine otomatikvitesli özel tertibatlı araç kullanabilir yazacağız buna mecburuz dedi. Bundansonra her polis çevirmesinde sana özel tertibatı soracaklar ve olmadığı içinişlem yapacaklar dedi. Ayrıca ötv.siz araç alırken de tertibat soracaklar dedi.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Verdana"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Verdana"]Sen bu raporu aynı doktora götüraltına özel tertibata gerek yoktur tarafımdan kaldırılmıştır otomatik vitesyeterlidir yazıp imzalasın getir bizde işlem yapalım dediler.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Verdana"]Bu arada benim 2000 de alınmışüstünde sadece otomatik araç kullanabilir ibareli B sınıfı ehliyetim de var.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Verdana"]İşte böyle arkadaşlarım. Sizlerin bukonuda öneri ve yorumlarınız nelerdir acaba ?[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Verdana"]Tşk. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
1 ) mevcut aldıgınız raporla ilgili olarak maliye hiç bir sıkıntı yaratmaz ve de tertibat sormaz ( bu bilgi kesin )
2 ) tertibat olayını ( k y k ) karayolları trafik kanununa göre trafik polisi sorar ( bu sizin durumunuza özel bir bilgi )
3 ) sol ayak engelliler için manuel vitesli araçlarda tertibat söz konusu olup sizin raporunuzda otomatik vites şartı olduğundan dolayı manuel vitesli aracı k y k ya göre alamazsınız
4 ) otomatik vitesli araçlarda sadece sol ayak engelliler için tertibat olmayıp k y k ya göre tertibat yaptırmadığınız için bu aracı kullanamazsınız
5 ) 3. ve 4. maddeler gereğinçe k y k ya göre sizin kullanabileceğiniz bir araç mevcut değil . kıssaca bu raporla siz araç kullanamazsınız
Konu iyice karisti lutfen forum adminleri cevap versin
sol ayak engelliler raporunda sadece h sinifi ehliyet alir otomatik arac kullanir mi yazmasi gerek
[FONT=sans-serif]Bizede yardımcı olursanız sevinirim eşime ehliyet alamıyoruz raporda sağ hemipleji üst(dominant)ekstremite ağır bosukluğu,[/FONT]hafif[FONT=sans-serif] düzeyde ayakta durabilme yürüme ve hareket bozukluğu yazıyor.sizce bu nedemek neden rapor vermiyorlar mr diğer tetkitlerde bir problem yok diyorlar ama rapor verilmiyor.üstelik eşim otomatik vitesli araba kullanabiliyor.[/FONT]
Sol ayaktan engelli olanlar iki şekilde ÖTV ve MTV den muaf araç alabilir.
1)Sağlık raporunda özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresinin yazılması durumunda manuel hastalığınıza göre özel tertibat takılan araç alınır.H sınıfı ehliyetin buna uygun olması gerekmektedir.
2)Sağlık raporunda otamatik vitesli araç kullanması uygundur ibaresinin yazılması durumunda tertibata gerek olmadan otamatik vitesli araç alınır.H sınıfı ehliyetin buna uygun olması gerekmektedir.
Sağlık raporundaki ibarelerin buna uygun yazılması gerekmektedir.
benimde sol diz altı ampute raporumu %43le aldım fakat raporu verirken b+a2 ehliyetimi verdim raporumun hiçbir yerinde h ehliyet yada otomatik kullanılabilir ibaresi yok
arkadaşım senin durumun farklı konuyu açan arkadaşın durumu farklı . yukarıda yazdığım 5 madde konuyu açan arkadaşın özelliğine göre kesin olarak verilmiş bir bilgidir . kendinizle birebir aynı olmayan konularda verilen cevapları üstünüze alarak kafanızın karışmasına yol açmayın . gelelim sizin konunuza yukarda yazdığınız ibarelar sonucunda sizin 2 çeşit araba alma hakkınız var 1 ) tertibatsız otomatik vites araç alabilirsiniz . 2 ) tertibatlı manuel vites araç alabilirsiniz .
lütfen sorunu sizinle birebir aynı olmayan durumlarda kendinize pay çıkararak kafanızın karışmasına yol açmayın
Ben de seninle benzeri bir durumdayım.2000 yılında H sınıfı bir ehliyet almıştım. Üzerinde özel tertibatlı kullanır yazıyor. O zamanlar zaten bu oto. v. kavramı yoktu mevzuatta. Bu şekilde yıllarca otomatik vitesli alakasız bir tert. ile araba kullandım. Hiç bir polis senin araba şöyle ehliyet böyle demedi, arabayı incelemedi. Polis arabaya değil ehliyetle ruhsat uyumuna bakıyor. Son aldığım rapor oto. v araç kullanır diyor. Ehliyet aynı. hala ö.t.kullanır ibareli. Ama ruhsatta hep sakat aracını bildiren bir açıklama var. Asıl iş maliyede bitiyor. Eskiden sol bacak polio sorunlu idi. Artık maliye onaylıyor polis de sorun çıkarmadı bana. Değiştirebilirsen değiştir,değiştirmez ise arabanı al, bir güzel bin
Arkadaşlar doktora gittim düzeltmesi için ama dinlemedi bile resmen kovdu. Heyet başkanına gittim o da kovdu. Hepsi git polisle hallet bizde böyle diyorlar. Kanun net ama hakkımı alamıyorum. Yeniden rapora başvursam aynı şeyi yazacaklar taktılar bana. Ben bu durumda neler yapmalıyım.
sevgili tg04 kardeşim beni iyi dinle ve dediğimi yap hiç bir sorunun kalmayacak. [FONT=sans-serif]1- ilk önce şuna açıklık getirelim,raporunda şu ibare yazıyor ''Sol alt polio sekeli H sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanması uygundur " doğru değilmi ?
eğer raporundaki yazıyı birebir buraya doğru yazdıysan aslında raporun doğru sadece noktalama işareti yanlışlığı olmuş. otomatik vitesten sonra virgül (,) koymayı unutmuş. virgül, veya anlamına geldiği için ister otomatik ister aparatlı araç kullan demek.
2- rapordaki yazıyı tekrar kontrol et eğer ''otomatik vitesli yazısından sonra virgül varsa hiç sorun yok . ama yoksa raporuda düzelttiremiyorsan,gidiyorsun doğruca Bakırköy devlet hastanesinin sağlık kurulu bölümüne. hangi raporu alman gerektiğini söyleyip sırayla doktorlara muayene oluyorsun. ortepedi doktoru raporuna şunu yazıyor:[/FONT][FONT=sans-serif] h sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli,özel tertibatlı araç kullanır.
[/FONT][FONT=sans-serif]bende bide gözlük vardı onuda yazmıştı . bu raporu alınca emniyete götür ver emniyette raporun birebir aynısını yazacaktır. yani aradaki virgülleri koyacaktır. virgül yukarıda da yazdığım gibi veya anlamına geldiğinden hiç bi sorunun kalmayacaktır.
3-vergi dairesini de sorun etme çünkü raporunda sol ayak polio sekeli yazdığı için vergi dairesindekiler sana sadece otomatik vitesli aracın yettiğini biliyorlar hiç dert etme sorun çıkarmazlar. çünkü bu konunun aynısı benim başımdan geçti biliyorum .
4- sorunun çözüldü hadi hayırlısı olsun [/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]
Aynı olay benim başıma geldi. İtiraz ettim. Sağlık raporuna şu ibare yazıldı. "Otomatik araç kullanmak şartıyla H sınıfı ehliyet alabilir." ibaresi yazıldı. Sorun kalmadı. Şu an arabamı bir yıldır kullanıyorum.
Evet raporumda bire bir bu cümleler yazıyor ve yine evet veya kelimesini yada virgülü koymayı unutmuşlar. İşte bu sebeple sorun oluyor. İyi de Mehmet Hocam büyük mükelleflerden sevkim olduğu halde ben Bakırköy'den 6 aydır randevu alamıyorum. Sevkimin süresi bitecek ama ben randevu alamayacağım. Bu sebeple de ehliyet ve araba için gereken raporu almaya memleketim olan Çanakkale'ye gidip aldım. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma'ya bir tanıdık yardımı ile sıra aldım. Yarın sabah yeniden heyete gireceğim.
Bakırköy Devlet Hastanesinin sağlık kurulu randevusu alan benim gözümde bir kahramandır. Ben 6 oldu boş olduğunu anı yakalayamadım.
Tekrar merhaba bakırköy devlet hastanesinden ben 1 sene önce işimi halletmiştim şuanda randevu yoğunlukları nasıl bilemiyorum
neyseki başka yerden randevu almışsın umarım istediğin yazıyı alırsın ve aldıktan sonrada buraya yaz bakalım ne demişler merak ediyorum
Bakırköy devlette sabahın 5 inde gitme yok. Aşağıdaki linkten bir tek randevu alabiliyorsun. Saçma sapan bir sistem. Ben 6 aydır uğraşıyorum, dün rapor almaya karar veren biride benimle aynı şartlarda benden 6 ay sonra randevu almaya katılıyor. Bunun tek sebebi randevuları 1 günlük açmaları. Böyle şey mi olur. Aç sen 1 aylık isteyen istediği günü seçsin. Hergün 100 lerce kişiyi 40 kişilik kontenjana sokmaya çalışıyorlar ve ben daha 6 aydır bir tane yeşil görmedim. Bari hiç olmazsa günde 5 tanede devlet sevkli olanlara kontenjan aç.
Nihayet Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinden rapor alabildim. Üstelik randevu almaya gerekte yok. Gittiğin gibi başvurup heyete girebiliyorsun. 215 TL ücret aldılar. Üstelik aynı gün saat 3 te raporu verdiler. Hemen oradan gayrettepe emniyete gidip raporu verdim. 1 gün sonra da ehliyetimi verdiler. Fakat ehliyetin sınıf kısmı boş. Bunun yerine veriliş tarihi kısmına aynen
aşağıdaki gibi yazmışlar. Şimdi ben bu ehliyet ile sorun yaşar mıyım ve bu otomobil kısmı ne anlama geliyor. Mesela ben SUV tarzı bir araç alamaz mıyım şimdi ?
Söyledim aldığım yere ama ses çıkmadı henüz. İşimi sağlama almak için
özel tertibat olmayan sadece otomatik vites olan
araçları herkes kullanır ibaresinin yer aldığı yasa/genelge
artık her neyse onu arıyorum. Ama bulamıyorum. Kürekçi sen linkini
biliyormusun acaba ?