Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak lenfödem %20 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kemaltosun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa
Bülent bey sol bacak lenfödem %20 raporum var 2 yıllık ortopedi olduğu için ötv den faydalanabilirmiym daha önceden raporum yok

kemaltosun

Durumunuz manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanmaya mani olacak düzeyde ise, bunu destekleyen rapor alabilirseniz, evet, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.
Durumunuz buna uygun mu?

Hocam benim rahatsızlığım diğer adı fil hastalığı yazın sıcaklarda ayağım üstüne basamaz duruma geliyorum. Kış aylarında biraz daha rahat

Bacakların ebatlarında ciddi derecede farklılık var

Şişlikten dolayi zorlandığım doğrudur. Ama koltuğu geriye çektiğim zaman zorda olsa basabiliyorum. Peki hocam manuel vites araçlarda otv indirimi olmuyorum?

kemaltosun

Manuel vitesli araç da olabilir, ama o halde özel donanım bulunmak zorunda. Çünkü manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamadığınız varsayımıyla size vergi avantajı sağlanıyor...

OturanBoğa
Hocam %20 süreli raporuma itiraz ettim, %80 surekli olarak değiştirdiler bugün teslim aldım.

İleriderecede lenfödem hastasıyım.

@OturanBoğa
Peki hocam raporum kronik rahatsizligim ileriderecede lenfödem yürüme ve hareket engelleyici ölçüde olarak geçmekte yinede araç alabilirmiyim alabilirsem ehliyetimi degistirmek için işlemlere baslayacam

kemaltosun

"yürüme ve hareket engelleyici ölçüde" ifadesi araç kullanmaya mani olacak düzeye işaret etmeli. Böyle olursa evet, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Tecrubeli arkadaslarin engin bilgilerinize ihtiyacım var raporuma istinaden içeriği şu şekilde
-Sadece sol bacagimda İleriderecede lenfödem yürüme ve hareket engelleyici ölçüde olarak geçmekte %80 ve süreklidir. (KRONİK)
-ötv,sakatlık indirimi,istihdam ve özürlü kimlik kartı olarak genel kapsamlı bir rapordur.

Benim kafamı karıştıran kısmı ortopedi olmadığı ve herhangi bir ibare olmadığı için (özel tertibat, otomatik vites v.s.)

1- Ehliyetim B sinifi ehliyetim var otomatik vites kullanır kodu olması kaydı ile engelli olarak degistirebilirmiyim? (Bacağım ciddi derece ödem olduğu için diğerine göre çok ağır durumdadır.)
2- Raporuma göre ötv den muaf araç alabilirmiyim?

Komisyon beni başka hastaneye sevk etme durumu olabilirmi?

Ehliyet için aile hekiminden sevk alıp ilgi branşlara muayene sonrası İl Sağlık müdürlüğü'ne gitmeniz gerek

Şartlara göre otomatik vites yani yanlisim varsa düzeltin 10.02 kodlu engelli ehliyeti alabilirmiyim.

Alma olasılığınız yüksek. Şansınızı deneyin bence.

Ancak bu ehliyeti alınca manüel araç kullanamayacaksınız. Onu da unutmayın.

Zaten kullanamıyorum sol Bacağım ebatı geniş çok ağır harekette etmekte sıkıntı var ileriderecede ödem mevcut

O zaman önce aile hekiminden ortopediye sevk isteyin, oradan aldığınız raporla da il sağlık müdürlüğüne başvuracaksınız. Kodu onlar verecek. Ortopedinin rapora otomatik vitesle kullanır ibaresi koyması lazım.

Evet yarın işlemlere baslayacam sadece ortopediğe sevk edebilirmi birden fazla doktora görünme zorunlulugu yok değilmi?

Gerekirse dahiliyeden görüş isterler. Sanırım onlar takip ediyor sizi.

Ama hareket kısıtlılığı vs. için raporu ortopedinin vermesi daha uygun olur kanısındayım.

kemaltosun

arkadasım Sen ilk önce sürücü sağlık raporu almalısın. Senın elındeki % 80 ibareli rapoır sakatlıgını gosteren belge. Sürücü sağlık raporunda ise senın nasıl bır arac kullanacagın belgelenır . Eegr doktor uygun gorurse oraya ototmatık ya da ozel tertıbat yazar kodlarını ıslerler. Sende o sekılde ehlıyetını degıstırır ve aracını alırsın .

Çok sukur özel hastaneden sürücü sağlık raporunu aldım sadece ortopediden girdim %40 hareket kisitliligi sol alt ekstremeden diz altına çok lenfödem diye devam ediyor tam okunuyor doktor yazısı nede olsa
sürücü olur sağlık Müdürlüğü Özel tertibat li araç muayene Kom. sevki uygundur. Sürücü kısıtlama kodu 10.02 bu şekilde yazıyor
Kom.uygun görürüm görürse otomatik vites engelli ehliyeti ile degistirebilirmiyim.

kemaltosun

ozel tertıbat yazmasaydı keşke . Otomatık vıtes uygundur yazmalıydı otomatık vıteslı arac ıcın.. Belkı bır sorun cıkarmazlar il sağlık mudurlugune gidin bakalım.

Evet ortopedi hocasina sordum 10.02 otomatik vites olarak geciyor dedi

Genelde 10.02 kodu tertibatlı araç kullanabilirlerde kullanılıyor.

78 kodu sadece sol alt ekstiremlerde kullanılıyor.

hadi ya komisyonda rahatsızlığın durumunu fotoğralada göstersem otomatik vites olarak ehliyet verirlermiki? inşallah sıkıntı olmaz yoruldum artık

Son düzenleme:
kemaltosun
Kardeşim zaten kodu il sağlık kurulu verir senin o anki durumuna göre.Hastanedeki Ortapedi doktoru değil.İl sağlık kurulunun verdiği verdiği kodlar geçerlidir.

peki bu rapora göre il sağlık bana otomatik vites araç kullanır engelli ehliyeti verirmi? yani b sınıfı ehliyetim var engelli ile değiştirirmi

kemaltosun
Kardeşim il sağlık kurulu rapora bakar ama yine onların kararı önemli ordaki heyette mühendisler ve doktorlar vardır,eyer senin normal sürücü olmanı engeliyecek engelin varsa zaten heyete girdiğinde onlar seni kontrol ediyor buna göre kodlar veriliyor.Onlar hangi kodları verirse ona göre sürücü olman tesbit edilecek.Engelli oranı önemli değil.

8461d1485627912-sol-bacak-ileride-derecede-yurume-bozuklugu-otv-yararlanir-miyim-bacakengelli.jpg

sol bacak bu şekilde bu fotoyuda götürüp önlerine koyacam

inşallah hareket kısıtlılığı %40 olan bir hastalığa bu fotoyu görüpte yazın dahada şişen bu bacağa otomatik vites vermezlerse daha da diyecek birşey yok artık allaha havale edecez

Üst Alt