Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak kısalığı ve bacakta platini olan annem için ÖTV indirimli araç..?

darkness_fb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar yorumlarınız okudum benimde bir sorum olacak
benim kayınvalidem bedensel engelli sol bacagı kısa ve platin var rapor alabilirmiyiz araç alımı için ve aracı ben damadı olarak aracı kullanabilirmiyim
teşekkürler

cevap için teşekkürler ancak bir sorum daha olucak size kayınvalidemin ehliyeti yok ehliyet olmadan araç alabilirmi ve beni araca şöförü olarak bildirme olabiliyormu. teşekkürler

H sınıfı ehliyet olmak zorunda, ve raporda otomatik vites araç kullanabilir ibaresi olursa aracı ötv'den muaf alırsınız. Sizde kullanabilirsiniz yoksa zor.

ehliyet almadan araç alamaz
seni şöförü olarak bildirme diye bir şey yok

Ehliyet olmadan sadece raporu olsa yeterli olmazmi acaba daha net ve kesin nerden ogrenebilirim acaba

Ufuk bey, şurada ÖTV muhafiyetinden yararlanma şartları açıkca yazıyor: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Sizin durumunuza göre:
1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak şartı var.. Bu şartları taşıyan kişinin rapor oranının bir önemi yok..Yüzde kaç olursa olsun..

Annenizin aracı kullanacak durumu yoksa o zaman da şu şartlara uygun olmalısınız:

5- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak. (% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor)

sayın bacıbey peki alttaki maddede anşlayamadım hiçbir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak bunun şartları nedir acaba bilginiz varmıdır.
5- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak. (% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor)

Ufuk bey, 5. maddenin şartı, anneniz aracı kullanamayacak durumdaysa aranan en önemli şart raporunun % 90 ya da üstü bir oranda olması.. O zaman H sınıfı ehliyet şartıda aranmıyor..

% 90'dan az ise rapor oranı raporunda illaki "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi yazmalı ve H sınıfı ehliyet alması şart..

teşekkürler yardımın için bacıbey öncelikle

ozaman şunu anlamalım rapor ornımız %90 ve üzeri olursa h sınıfı ehliyete gerek kalmıyor. peki ben damadı olarak kullanabilirmiyim aracı.

%90 dan az ise rapor oranımız mesela % 30 vey % 40 rapor verilirse bize yine hakkımız oluyormu araç almaya ve h sınıfı ehliyeti almak şartı ile.
teşekkürler

% 90 rapor ile yurtiçinden alırsanız aracı kullanabilirsiniz..

Raporunuzda "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" bu ibare olduktan sonra rapor oranı % 30 da olsa alırsınız.

anladım teşekkürler yardımız için
fiyat hesaplaması nasıl oluyor peki onu çözemedim bilgi niz varmıdır. aracın bayi fiyatı anahtar teslim 85.000 tl kaça gelir bana net fiyatı acaba
ve motor gücü sınırlaması oluyormu acaba bilginiz varmı 1.6 diye duymuştum ancak emin olamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt