Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak engeli olanlar için ötv'siz araçlarda son durum ile ilgili mevzuat nedir?

zekeriya21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim Sol bacak özrüm var, ötvsiz araç alımında ben ve oğlum aynı aracı kullanabilirmiyiz. Bildiğim kadarı ile 2011 yılında emnıyet genel müdürlüğü tüm illere yazı ile kullanılabileceği ve otomatik vites kullanabilir raporu olanlar için ruhsatada bu durumun yazılması için yazı göndermiştir.

sizlerden ricam beni aydınlatırmısınız. Oğlum kullanmayacaksa otvsiz arac alıcaz dıye daha fazla para odemek zorunda kalıcaz. Bu nasıl muafıyet :))

sol ayak engelliler için tanınan istisna hükmüne göre aracın salt otomatik vites olması yeterli . aldığınız arabaya ayrıyetten her hangi bir hareket ettirici tertibata gerek yoksa o aracı herkes kullanır

Sol bacaktan kısıtlılığı olanlar hiç bir donanımı bulunmayan salt otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirler.

Alınan bu aracı -istisnasız- herkes kullanaiblir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı.

Sizin ehliyetinizde/raporunuzda "özel donanım" ibaresi olmamalı. Eğer varsa, "otomatik vites" olarak değiştirmelisiniz ki donanımsız otomatik vitesli aracı kullanabilesiniz

Üst Alt