Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak dizüstü amputeyim, H ehliyet raporu vermiyorlar!?

oztrk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler
ben diz üstü amputeyim ve B ehliyetimi H çevirmek istiyorum.bunun için ankara numune hastanesine heyete girdim ve bana B ehliyeti alabilir otomatik vitesli araba kullanır raporu verdiler düzeltmek için gittiğimde ise sizlere bu raporu veriyoruz dediler ve düzeltmediler.
bu durumda ben ötv ve mtv indiriminden yararlanabilirmiyim.

bana yardımcı olurmusunuz
Numune hastanesi bana raporun değişrilemez olduğunu söylüyor.başka hastaneden başka bir rapor alamayacağım söyleniyor.tc no girince bu rapor gözükürmüş.böle birşey başına gelen oldu mu.ne yapmalıyım.

bildigim kadarıyla sol kol sol ayah h ehliyeti alır indirimden faydalanamaz

Sol ayağından engeli olanlar 'otomatik vitesli araç alabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' ibareli rapor aldıklarında araç alırken vergiden muaf olurlar. İl Sağlık Müdürlüğünden rapora itiraz edip başka hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.

MTV den mi muaf oluyo bitek ÖTV dende olabılır mı ?

Sol bacağında hareket kısıtlılığı olanlar otomatik vitesli araçları için ÖTV'den de MTV'den de muaftır.

Üst Alt