Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımdan engelliyim. Ehliyet ve araç alım süreci nasıl olacak?

Ergin

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

forumda aradım fakat bulamadım.

Sol bacak kısalığım var. %40 engelli raporum var.

Önce ehliyet almak için, sonra ÖTV'siz araç alımı için ne yapmalıyım?

Şişli Etfal H sıfını ehliyet almak için rapor veriyor diye okudum fakat bu raporu almak bildiğimiz engelli raporu almak kadar zorlu bir süreç mi ? Bu alacağım rapor ötv araç alımı için geçerli mi ?

Önce hastaneye gidip rapor alacaksınız. Rapor da sol ayağınızdan engelli olduğunuz belirtilecek ve buna istinaden 'otomatik vitesli araç alır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor verilecek. Bu rapor ile 1 yıl içerisinde ehliyeti alacaksınız. Daha sonra istediğiniz zaman aracı alabileceksiniz.

Kısmet Hn.

Raporda mutlaka sol ayak diye mi belirtmesi gerek? Benim annemin her iki dizindede protez var. bizde rapor aldık ortapedik özür oranı%34
bilateral diz protezi ÖTV indirimi için H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor. Biz bu indirimden faydalanabilir miyiz?

Tşk.

KKELEBEKK

Cevabınız için teşekkürler.

Raporla ilgili dikkat etmem gereken özel bir durum var mı ?
Yüzde veriliyor mu örneğin raporda, "ötv'li araç alabilir" gibi ibare bulunmalı mı acaba?

Bllokms çift bacak yazdığı için sorun çıkarırlar. Ergin yüzde verilir ama sınırı yok %1'de olsa yararlanırsınız ibareler olduğunda. ÖTV ibaresi olmasına gerek yok, araç ve ehliyet olsun yeter. Zaten diğerini işaretlerler rapordan.

Üst Alt