Merhaba arkadaşlar abiler ablalar kardeşler. devlet memuruyum ateşl yaralanma sonucu sol bacağımda sıkıntı meydana geldi. bununla alakalı sağlık kurulu raporu aldım. Karar kısmında H SINIFI SÜRÜCÜ OLUR.ÖZEL DONANIMLI OTOMATİK VİTESLİ OTOMOBİL KULLANIR.O.B.K.V. yazıyor. bu raporum ile H sınıfı ehliyetimi de almış bulunmaktayım. yeni araç için sıfırcılara gittiğimde birisi başka birisi başka diyor.ÖTV indiriminden bu rapor ile faydalanamayacağımı raporda düzenleme yaptırmam gerektiğini, orana bakılmaksızın değerlendiriliyor fakat % 1 bile olsa bir oran yazmalı o şekilde yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Bir kısmı ise bu elimdeki raporda rapor istek nedeni sadece H sınıfı ehliyet almak yazıdığı için yardımcı olamıyor, ayrıca ÖTV indiriminden de faydalanır ibaresi yazması gerekiyormuş. Kıssadan hisse kafam çok karışık ve nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum. etrafımda ÖTV indiriminden faydalanan abilerime danıştım sadece bu raporun yettiğini ve ehliyeti de aldıysam sorun yok git noterden onaylat istediğin aracı al diyorlar. nitekim internette de çok araştırdım aynı şekilde mevcut elimde olan raporun yeteceği yazıyor. Acaba bu sorun nasıl hallolur. yapmam gereken birşeyler daha var ise bilmek isterim . Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden
Saygılar
Saygılar