Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda sıkıntı var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kaplan0678

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sol kalçam da ve sağ diz kapağım da platın var ayrıca sol ayak bıleğimden parmaklarıa kadar sinir hasarı var sıcağı soğugu hissedemıyorum ve aşırı güç kaybım var

ötv den yararlanabılırmıyım.

yardımcı olursanız sevinirim...

kaplan0678
Arkadaşım ilk önce B sürücü belgesi için müracat yapacaksın.Aile hekimi,Uzmzan hekim,İl sağlık kurulu,Sürücü kursu,Emniyet.Takip edeceğin yol bu.

Bu süreçte B sürücü belgesi sahibi olursan devlet hastanesinden ÖTV siz araç için oranlı ve nasıl araç kullanmak gerekliliğini yazan ibareli yeni bir rapor alınacak.Bunların sonucunda ÖTV siz araç sahibi olursun.

Oranlı olması şartmı (KÜREKCİ )Benim ehliyet raporu oransiz engelli raporum oranlı

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ehliyet raporun oransız olacak.ÖTV siz araç için alacağın rapor oranlı olacak.

yanı rapora yazılacak ekstra bişiy ler varmı b sınıfı ehlıyetım var benım h sınıfı ehlıyet almam gerekırmı?

yazarsan sevınırım abı

kaplan0678

Sol bacaktaki kısıtlılık manuel vitesli araç sürmeye engel olacak düzeyde mi? Sağ bacaktaki kısıtlılık ne düzeyde?

abi sol ayağım sağ ayağıma bakarak çok ince birde sal ayak bileğimden sonrasını hissetmıyorum gaza basma hareketını yapamıyorum geriye çekmeyı yapamıyorum sıcağı soğuk u hissedemıyorum böle abi

kaplan0678
[FONT=sans-serif]Arkadaşım ilk önce B sürücü belgesi için müracat yapacaksın.Aile hekimi,Uzmzan hekim,İl sağlık kurulu,Sürücü kursu,Emniyet.Takip edeceğin yol bu.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu süreçte B sürücü belgesi sahibi olursan devlet hastanesinden ÖTV siz araç için oranlı ve nasıl araç kullanmak gerekliliğini yazan ibareli yeni bir rapor alınacak.Bunların sonucunda ÖTV siz araç sahibi olursun.

Bu süreç sonucunda Bütün sorularının cevabanı alırsın.

Not:Artık H sürücü belgesi yok.Nasıl araç kullanıcağın kodlar verilmiş B sürücü belgesi var.[/FONT]

kaplan0678

Sürüşe etkisini doktor değerlendirir ve karar verir. Ama bence ötv indiriminden yararlanabilirsin.

sağol abı tşk ederim bilgilendırdığin için ... pekı ben heyettekı doktorlarla muattap olmam herhalde dımı yanı olmazlar sanırım ötv muafiyeti verirlerse raporda herhangi bir not yazdırttmam gerekırmı mesala otomatık araç sürebilir gibi vb ?

kaplan0678

Rapora ibare yazarken MANUEL vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağına dair değerlendirme yapmalılar. Yani "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi olmalı. Ayrıca sol alt ekstremiteden kısıtlılık olduğu da net olarak yazmalı.

tamam abi teşekkur ederim sağolasın ..29/11/2017 heyet günü inşallah o zaman kı sonucu burdan sizinle paylaşıcam abi hoşçakalın ...

Üst Alt