Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım polio sekeli. H Sınıfı Ehliyet Alma Olasılığım % kaç?

paydaş01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ;
Benim sol bacağımın polisekeli, üst kısmı(kalça) 7 cm, alt kısmı 6.5 cm, diğer ayağa göre 6 cm kısadır. Ayrıca masa yada sandalye de oturduğum da ayağımı kesinlikle düzleştiremiyorum. Güçsüz.
Bu oranlarla h sınıfı ehliyet alma olasılığı % kaç? Daha önce rapor almışlığım yok. Cevap yazarsanız sevinirim. İyi günler.

Ehliyet alabilirsiniz, öncelikle Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden sol ayağınızdan engelinizin olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almalısınız. Bu raporu aldığınız ilden bir sürücü kursuna H sınıfı ehliyet için yazılabilirsiniz. Bu sayede tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz, sizin alacağınız aracı da herkes kullanabilir. Raporun oranı önemli değil bu arada.

Öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Daha önce birilerine sordum; % 40 rapordan söz etti. % 40 olmak zorunda mı?

Hayır, araç ve ehliyet için geçerli değil % 40 barajı.

Üst Alt