Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktaki kısıtlılıktan %25 raporum var. Araç alabilir miyim?

engnk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kolay gelsin.

Kafama takılan bir iki tane soru var çözmem için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle geçen hafta hastaneden çıkartmış olduğum rapor oranı %29 (2005 tarihinde çıkartmış olduğum rapor oranı ise %49) bu oran ile Ötv ve Mtv'den faydalanabiliyormuyuz? ve 2005 yılında almış olduğum oran Ötv ve Mtv indirimi için kullanabilirmiyim.

Son olarak ise aldığım raporda H sınıfı Ehliyet alabilir, Özel Tertibatlı Araç kullanabilir ibaresi vardır. benim Sol ayağımda sorunum var ve bu ibare ile alacağım araca(tabii alabilir isek :) )özel tertibat taktırıpmı alabiliriyoruz? yoksa otomatik vites araç alabiliyormuyuz.

ilginize şimdiden çok teşekkür ederim.

H sınıfı ehliyet ve ötv indirimi için yüzdelik oran önemli değil , önemli olan H ehliyet alabilmektir. Eğer sol ayaktan engelli iseniz otomatik vites araç kullanır H sürücüsü olur raporu almanız gerekir eğer bu şekilde rapor alabilir iseniz ÖTV indirimli tertibatsız araç alabilirsiniz.

hastaneden raporu dün itabiryle aldım. ve dediğim gibi yazıyor ama benim kafama takılan %29 olan oran. bununla vergi indirimi olurmu acaba.

üzgünüm ama malesef bu rapor ile vergi indirimi olmadığı gibi engelli haklarından istifade edemezsiniz.

yani bu şekilde ÖTV'den de yararlanamıyorum sanırım. peki 2005 yılında almış olduğum rapor geçerli oluyormu? süreklidir ibaresi var raporda.

sol tarafta kalça çıkıklığım var 2007 yılında %21 olarak belirlendi engelim. h sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir diye heyet raporu aldım ama görüştüğüm araba firmaları ötv indiriminden yararlanmak için tekrar rapor almanız gerekir diyorlar. arabayı kendim kullanacağım. bunu kanun yada yönetmelikte açıklaması var mı ? ilgili maddeyi yazar mısınız?

H ehliyeti olan engelli , Engel oranı % 1 de olsa ötv muafiyetli araç alabilmektedir.

Üst Alt