Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayakta-bacakta sakatlığı olanlara B sınıfı mı H sınıfı mı ehliyet verilir?!

SUNLAND

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sol Bacak-ayak engeli olan arkadaşlara biliyorsunuz otomatik vites araçları ÖTV vergisiz alma imkanı tanındı , tabii H sınıfı ehliyeti varsa.
Ancak; bazı forumları inceledim. Ve şu sonuca vardım, bazı hastaneler sol bacak engeli olanlara B sınıfı, bazılarıysa H sınıfı veriyorlar bunun bir orta yolu yok mu?
aynı problemle bende tanıştım. Sol bacakta %40 engelim var doktorlar otomatik vites kullanabilirsin dediler ve B sınıfı verdiler. Şu durumda H sınıfı alamıyorum.
Bunun stnadardı nedir, bilgisi olan varsa YARDIM!!

Vergi istisnasından yararlanabimek için H sınıfı şart koşuluyor Maliye Bakanlığı'nca.
Bu durumda, ne yapıp edip H sınıfı almanız gerek.

B sınıfı ver diye yalvarsak mümkün değil vermezler vallahi billahi! Şimdi H istiyoruz ya, kıymete bindi!

traji komik vakkalarımız işte H dedin mi başka gözle bakar adamlar

asıl sorun vergi indirimi sözkonusu olan bütün resmi evraklarda ve işlemlerde engelliye potansiyel vergi kaçakçısı gözüyle bakılıp antipatik yaklaşılması aslında... Bunun sebebide yine zamanında kolaylıkların suyunu çıkarıp engelli olmayı ranta çeviren kuşbeyinliler olmalı...

Bu yüzden yapmak istediğiniz ne ise sık sık güçlük çıkartılarak aksi öne sürülüyor...

Asıl masaya yatırılması gereken konu bu bence...

Sol bacak amputeyim b sinifi verdiler...

Maliye h istiyor emniyet sol bacak amputeyim h veriyor ama Saglik kurulu b kullanır diyor. Bu nasıl bir haksızlık şimdi ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir senız sevinirim. Sol diz üstü amputeyim ve b sinifi ehliyet diye rapor verdiler. Bunu neye göre karar veriyorlar bilen varki.

arora;

kESİNLİKLE sizin hastanede problem var, size h sınıfı ehliyet alır ve otomatik vites araç kullanır raporu verilmesi lazım. Gerçekten bir yanlışlık var kurulla bizzat görüşün

Hastanenin Saglik kurulu ilemi görüşeyim yoksa başhekimle falan mı?

sağlık kuruluna başkanlık eden başhekim yardımcısı vardır, onunla görüş veya ortopedi doktoruyla görüş.bunlarla halledemezsen başhekime çık.

Emininiz değil mı? Ben resmi gazeteden baktım diz üstü h verilir yazıyor ama acaba doktorlar başka birşeyden mı bakıp karar veriyorlar.

Çok tesekkur ederim hemen cevap yazdığınız için. 2 haftadır çok bunalmistim.

arora;

arkadaşım emin olmak ne demek ben kendim aldım, doktorlara mevzuatın değiştiğini sol ayak-bacak engeli olanlara h sınıfı ehliyet verilip otomatik vites aracın ötv muafiyetli alınacağını siz öğretin bir daha yanlışlık yapmasınlar. Diz altı olmuş diz üstü olmuş farketmez ayağını veya bacağını kullanamayanlara bile veriliyor.

Sunland şimdi başhekim yard. Konuştum karar doğrudur diyor ben ankara numune hastanesinden aldım. Siz nerden aldınız. Resmi gazete demi yazıyı alıp tekrar gidecem. Senin bana referans gösterebileceğin bir kayıt varmi.

Eskiden sol bacağından kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi istisnasından yararlanamazdı. O zamanlar arkadaşlarımız hastane hastane gezer "tüm otomatik vitesli araçları kullanabilmem için bana H değil B sınıfı ehliyet raporu vermelisiniz" derlerdi. Ama ceberrut doktorlar "olmaz, sakatsın ve H sınıfı verilir" diye sırıtırlardı!
Şimdi vergi avantajı çıktı ve bundan yararlanamk için H sınıfı almak lazım ya, aynı ceberrut doktorlar bu sefer "H olmaz, B verilir" diye alay etmeye başladılar!

Doktorları ikna etmek için "B verirseniz manuelleri de kullanırım. Manuel kullanırsam yasal sorumluluk sizin olur" deyin

Üst Alt