Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak raporla ÖTV Muafiyetli Araç Ve Aile Üyelerinin Kullanması..?

alfi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sol ayağında engeli olup ehliyetinde otomatik vites araç kullanır yazılı kişi heyet raporuyla otomatik vites araç kullanır ibareli rapor alıp ötv muafiyetli araç aldığında 1. derece soyadı tutan kişiler o aracı kullanabilir mi? mesela anne, baba, kardeş, eş gibi

Bırak 1 dereceyi, o aracı herkes kullanır..

Ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz ibaresi olmuyor mu?

Özel tertibat yada donanımlı araç ise; ruhsata işlenir. Ve sahibinden başkası kullanamaz; Ancak sadeceotomatik vites ise; herkes kullanır.

Ya kusura bakmayın arkadaşlar dün kurula girdim kendimi arçaladım Otomatik vites araç kullanır ibaresi yazın diye kulak bile vermediler bana bunun ile ilgili bir genelge mevcutmu?

Sol ayağımdan engelliyim.Otomatik vitesli araç kullanır ÖTV'siz araç alır ibareli ..?

Merhabalar,

Sol ayağımdaki kısalık ve düşük bilek den dolayı vakti zamanında aldığım ehliyette özel tertibatlı araç kullanır ibaresi vardı.

Şuandaki arabam tertibatlı otomatik vites ruhsatta araç sahibinden başkası kullanamaz diyor.

Artık sol ayağında sorun olanlar tertibatsız otomatik vites alabiliyor ve ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz ibaresi olmuyormuş.

Bu şekilde hem araba alabilmek hemde ehliyetimi değiştirebilmek için hastane heyetinden nasıl bir rapor alabilirim birde tek tek mi rapor alacağım yoksa tek raporda hem ehliyetimi değiştirip hemde otomatik vitesli araç alabilir miyim?

Alfi dünden beri bende bu yasayı arıyorum ve bulamıyorum. Aynı bela benimde başımda. Yasayı bulsam alıp trafiğe gidip ruhsatı değiştireceğim ama bulamadım hala. Forum da konu da açtım ama bulabilen çıkmadı daha.

Berkbilgesu aynı sorunları bende yaşadım. Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ne git rapor iin çünkü buradakilere ben bunu öğrettim. Bu hastane de aynı gün raporu alabiliyorsun. Ama 215 TL alıyorlar

size bilgi vermiştim her yere yazdığınız için bilgileri kaybedersiniz :)

tekrar yazıyorum emniyet Genel müdürlüğünün 21.06.2011 tarih ve 46 24- 130154 sayılı yazısı...

bu ne be: ve diye yazdığım rakam niye skype oluyor?

tg04

VERGİ İNDİRİMİ VE ARAÇLAR
bu linkten 7. madde senin işini görecektir üstad. Bende aynı şartlarda araç kullanıyorum ve ailem dışında da herkes aracımı kullanabiliyor otomatik vites olması sebebiyle hiç bir sıkıntıda yaşamadım

Merhabalar,

Sol ayağımdaki kısalık ve düşük bilek den dolayı vakti zamanında aldığım ehliyette özel tertibatlı araç kullanır ibaresi vardı.

Şuandaki arabam tertibatlı otomatik vites ruhsatta araç sahibinden başkası kullanamaz diyor.

Artık sol ayağında sorun olanlar tertibatsız otomatik vites alabiliyor ve ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz ibaresi olmuyormuş.

Bu şekilde hem araba alabilmek hemde ehliyetimi değiştirebilmek için hastane heyetinden nasıl bir rapor alabilirim birde tek tek mi rapor alacağım yoksa tek raporda hem ehliyetimi değiştirip hemde otomatik vitesli araç alabilir miyim?

Evet kanun 2012 yılında değişti yanlış hatırlamıyorsam. Bende 2013 yılında aldığım aracı tescil ettirirken sıkıntı yaşamıştım. Sorun ise Ehliyetimde h sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir yazmasıydı. Trafik tescil şubesinde ki memur ehliyet belgemi değiştirmesem bile otomatik vites araç kullanır ibareli rapor almam gerektiğini söyledi. Bende hastanede rapor alırken otomatik vitesli araç kullanır ibaresini eklettim ve bu raporla hem ehliyetimi değiştirdim hemde aracımı tescil ettirdim. Yani senin yapacağın iş kurula girdiğinde eski raporunla birlikte doktorlara değişen kanun maddesiyle birlikte ibraz etmen ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli bir rapor alman gerek. böylece iki sorunuda çözmüş olacaksın. Trafik tescilde ruhsatında yazan o araç sahibinden başkası kullanamaz ibaresi kaldırılıp yerine otomatik vitesli engelli aracı yazılıyor.

Ama 7.maddenin hiçbir yerinde bu maddeden faydalanarak alınan araçları
herkes kullanabilir yazmıyor ki ?

Süper.

Mr.NO gönderdiğin belgede de 3. derece kişiye kadar diyor. Ama bunun da herkes olarak değiştiği söyleniyor ve onu bulmaya çalışıyorum

Bunun dışında, raporunda otomatik vites araç kullanır ibaresi bulunan ve bunu ehliyetine işletmiş olan herkes, tüm otomatik vites araçları da kullanabilir. Yani, bir şirkette çalışıyorsunuz, şirketiniz size otomatik vites (genelde artık tüm araçlar otomatik vites alınıyor) araç tahsis ederse, rahatlıkla kullanabiliyorsunuz, yada araç kiralayabilirsiniz veya bir arkadaşınızın arabasını kullanabilirsiniz... Buda yararlı bir bilgidir...

GoXEl;

Bende tam bunu arıyordum işte Tg04 kardeş bunu çıkartıp kanunu hala öğrenememiş o polislerin gözüne sokabilirsin ;)

İyide bu aradığımız kanun değil ki. Bana ÖTV siz alınmış özel tertibat olmayan otomatik vitesli aracı herkes kullanabilir lazım. Benim gibiler zaten tüm otomatik araçları kullanabilirler burada herhangi bir sorun bulunmuyor. [FONT=sans-serif]12.09.2011 tarih ve 181166 sayılı talimatta detaylı olarak açıklanmıştır denilmiş ama bu talimatı ne gören var ne de duyan polis. [/FONT]

tg04;
Karayolları trafik yöneteliğinin 53. maddesinin çıktısını al arabanda gezdir ..Çeviren memurlar okumamışsa verir okutursun o vakit... Birde mümkünse her başlığa ayı şeyleri yazmayın lütfen

mac72 kardeş karayolları yönetmeliği 53 maddesinde öyle bir yazı gözüme çarpmadı...

Mr.No ;
Bimer'e başvuran bir arkadaşımıza dönen cevap;

"[FONT=Tahoma]01.12.2013 tarihli başvurunuz incelenmiştir.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir. Yukarıda açıklanan durum, 81 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen 12.09.2011 tarih ve 181166 sayılı talimatta detaylı olarak açıklanmıştır.[/FONT]"

Haklısın Sayın Editör: bende o yazıyı arıyordum ancak Karayolları yönetmeliğinde sizin bahsettiğiniz 53 maddede öyle yazı yok. O bahse konu yazı belki İçişleri Bakanlığının Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderdiği genelgededir.

hocam, sen otomatik vitesli ehliyetinle tüm araçları kullanabiliyorsan, B sınıfı veya H sınıfı Otomatik Vitesli ehliyeti olan herkeste senin tertibatsız salt otomatik vites aracını kullanabilirler.... Dediğimiz gibi yapacağınız tek şey, aracın ruhsatında ki kullanım şerhini kaldırtmak... bu forumda mutlaka şerhsiz ruhsatı olan arkadaşlar vardır, onlar o kısmın resmini paylaşırlarsa buda bir emsaldir...

Ben 4 ay önce aldım aracımı.Özel tertibatlı ve otomatik vites.Ruhsatta başkası kullanamaz ibaresi yazmıyor.

aksahin: bu o aracı başkasının kullanabileceği anlamına gelmiyor... Allah korusun bir kaza yaşanırsa, hele ki ölümlü direkt kasten adam öldürmekten ceza alır kullanan kişi ve sende buna yardım etmekten ciddi ceza yersin. özel tertibat varsa o araçta senden başka kimse kullanamaz...

Arkadaşlar öğlen arası müşavire gittim. Sorun kanun veya rapor değilmiş. Sorun bahçelievler emniyete terörle mücadelen gelen yeni amirmiş. Her ne hikmetse engellilerle ilgili bu tür şeyleri kabul etmiyor onaylamıyormuş. Örnek ruhsatlar göstermişler hatta müşavirler derneği olarak 25 müşavir ile birlikte gitmişler yine olmaz diyormuş. Yani yasayı uygulamıyormuş. Yasada tahahütname olmadığı halde benim ruhsat için tahahütname bile istemiş. Gayrettepeden baş polis ile konuşmuşlar, baş polis beni aratın anlatayım ona demiş ama baş poliside aramam diyormuş. Bugün son kez bir daha gideceğiz artık kabul etmezse sen uğraşırsın dedi. Artık davamı açarsın şikayetmi edersin bilemiyorum dedi. Zaten bir kere de işim kolay bitse şaşarım. Tek başıma bir arabaya binebilmek için 55 bin lira para verdim ama aslında sokağa attım oldu. Eşim bile arabamı kullanamayacak olduktan sonra araba almam neye yarar ki. Mis gibi B ehliyetimi H yaptığıma mı yanayım yoksa bunu alabilmek için sattığım herkesin kullanabildiği arabama mı ? Yoksa bunca çektiğim çileye mi , vakit kaybına mı , harcadığım paralara mı ?

Bu arada 53. maddede bizimle ilgili kısım olmadığı için ek talimat çıkarıp gönderdiler demek ki. Bizler bir şekilde bu 181166 sayılı ek talimatı da bulup burada paylaşmamız gelecekte aynı şeyler başına gelecek arkadaşları kurtarmamız anlamına gelecektir.

Diyelim ki amir bugün de kabul etmedi. Ben bundan sonra hakkımı nasıl ararım neler yapmam gerekir bilenler varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

Üst Alt