Merhaba ben ileriderecede lenfödem hastasıyım raporumda ileriderecede lenfödem yürüme ve hareket engelleyici ölçüde olarak geçmekte % 80 sürekli Süreğen
(kronik) olarak geçmekte ben bu raporla otomatik vites ve sadece otomatik vites (10.02 ve 47 kodlu) ehliyet aldım engelli raporumda sadece ötv den yararlanabilir yazmaktadır bunun dışında herhangi bir ibare bulunmamaktadır (otomatik vites,özel tertibat v.b) ben ankara vergi dairesi başkanlığına bizzat giderek tabi raporumla ve ehliyetimle teyit ettirdigimde aynen şunu söylediler "bizim için sorun yok araç alabilirsiniz ancak bazı bayiler bilgisizliklerinden dolayi sıkıntı cikartabiliyorlar bunun için özelge yazıp elinizde araç alabileceğinize dair yazı verebiliriz bayi sıkıntı çıkarırsa bu belgeyle aracı alabilirsiniz" bu şekilde cevap verdiler. Doğuş otoyu aradığımda raporda herhangi bir ibare olmasına gerek yoktur ötv belirtilmesi yeterli eğer rapor eski ise yeniletmeniz gerekebilir dediler rapor ve kodlu ehliyetinizle araç alabilirsiniz dediler.