Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engeli ve B sınıfı ehliyet ile vergiden muafiyet..?

sunima

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim sorunum sol bacakta hemanjiom (damar genişlemesi), cildiye ile ilgili vukular, ve sol bacakta 2 cm'lik kısalıktan dolayı topallama ve sol ayak bileğinde problem bulunmakta. omurga da az da olsa eğrilik mevcut.Yani bu sol bacaktaki damar sistemi sol ayağımı tam kullanamadığım için bütün vücud sistemini etkilemiş durumda. Geçen hafta İzmir bozyaka devlet hastahanesi'ne gidip sağlık kuruluna başvurdum. Evrak verdiler Ötv muafiyeti, 2022, Özürlü istihdamı kutucuklarını işaretledim.Evraklarımı bitirip heyete girmeyi beklyorum mayıs'ın 6'sında. şimdi kafama takılanlar oldu. Özel tertibat, H sınıfı gibi kutucukları işaretlemedim bilgisizliğim yüzünden. 22 yaşındayım 3 senelik B sınıfı ehliyetim var ve manuel aracı rahatlıkla sürüyorum. Ötvden yararlanmak istiyorum ve ailemin benim üzerime alıcağı aracı aile fertlerininde sürmesini istiyorum.Bu konuda aklım biraz karıştı.biliyorum çok kere açıklandı ama orada tam olarak doktorlara ne diyeceğimi bilmiyorum. Manuel araç kullanabiliyor ,ayrıca B ehliyetimi H ye dönüştürmek istemiyorum.(

sunima;

O zaman yapacağın bir şey yok arkadaşım. ÖTV'siz araç alabilmek için 2 şart var. Birincisi H sınıfı ehliyet ikincisi sağlık kurulu raporu ile ilgili yasa maddesine atıfta bulunarak tertibatlı araç kullanması uygundur ibareli rapor.
B ehliyeti H ehliyete dönüştürmek istemiyorsan senin sorunun yok aynen devam.

Teşekkür ederim yorum için, sorunum hayatımı çok etkilesede araç kullanımında bir sıkıntı çekmiyorum açıkçası. Ancak çare bu şekildeyse yapıcak birşey yok. Bilgilendirmeniz için tekrardan teşekkür ederim. Herkese acil şifalar.

Üst Alt