Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımın hareket açısı %25 kısıtlı. ÖTV’siz araç almak için nereden başlamalıyım?

hahahaha

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, %65 ortopedik kronik engelli raporum var ve açıklama kısmında hiçbir şey yazmıyor. Sol ayağımın hareket açısı %25 kısıtlı ve manuel araba sürerken zorlanıyorum. Otomatik bir arabayı ÖTV’siz almak gibi bir hakkım varsa kullanmak istiyorum. Rapor için yeniden heyete mi başvurmam lazım? Genel olarak ne yapmam gerekiyor, tavsiyeleriniz nelerdir?

Heyete basvurcan ötv icin eger uygun görürrlerse verirler sonra il saglık komisyona girecen onlarda otomatik kod verirlerse alırsın ha hastane vermezse öötv icin ehliyetini degistirirsen genede artık manuel arac sürdürmezler direk otomatik verirler haberin olsn

Otomatik vites ise SOL ayak kullanılmıyor ki mantıken ÖTV siz alma hakkınız olmamalıdır. sol ayak hiç olmasa otomatik vites de yine bir şey değişmiyor.

Sol tarafınızdaki %25 hareket kısıtlılığı manuel vitesli bir aracı kullanmanıza engel teşkil ediyorsa (zorlandığınızı söylemişsiniz; bu hem sizin için hem de trafikteki diğer insanlar için risktir. Dolayısıyla başka bir engeliniz yoksa yalnızca otomatik vitesli araç kullanmanız gerekir.) heyetin "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin bulunduğu bir rapor vermesi muhtemeldir. Otomatik vitesli araçlar da özel tertibatlı taşıt sayılıyor.

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresinin bulunduğu, ÖTV muafiyetinden yararlanabileceğiniz kurul raporunu aldıktan sonra mevcut sürücü belgenizi de yenilemeniz gerekecektir. ÖTV indirimi ile araç satın alabilmek için sürücü belgenizin uygun kodları içermesi ve kurul raporunuzla uyumlu olması gerekir.

ÖTV muafiyetinden yararlanmak amacıyla sağlık kuruluna tekrar başvurmanız gerekiyor.

@Polmiks, sizi de anlıyorum fakat otomatik alabilmem için ÖTV olmaması gerekiyor bütçeme göre

@Sargoz, çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

@Polmiks, Konunun kendisi zaten bu, sol tarafta bir engel varsa manuel vitesli bir araç kullanılamıyor. Dolayısıyla otomatik vitesli araç kullanmak zorunlu hale geliyor ve otomatik vites de "özel tertibat" sayıldığı için kişi ÖTV muafiyetinden faydalanabiliyor. Yani söylediğinizin tam tersi, mantıken arkadaşın ÖTV'siz araç alma hakkı olmalıdır.

Denk geldiğimiz başlıklarda gözlemlediğim bir konu var, sürekli negatif yönde ve bir şeylerin olmayacağı yönünde yorumlarınız var. Naçizane önerim direkt olmaz yerine acaba baktığım açı yanlış mı, düşündüğümün tam tersi de olabilir mi diye düşünün :)

@Polmiks arkadasım bir konu hakkında bilgin yoksa kafa karıştırma. adamın zaten derdi ötvli araç almak ve engeli %65 ortopedik. Hakedip haketmediği yada gerek olup olmadıgı sana kalmaz. muhalefet olma her gönderide insanlara

İşleri epey zorlaştırdılar ben 7 ay önce ötvsiz tertibatlı araç kullanabilir yazısı ile aldım 4 ay uğraştım il sağlık , sağlık kurulu vs

@Sargoz, Engellilere yönelik ÖTV muafiyetinde otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı araç kabul edilmektedir. Raporunda "otomatik vitesli araç kullanabilir" veya "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi bulunan ve engellilik oranı %90 ve üzeri olan kişiler tertibatsız otomatik vites araç alabilirken; %40 ile %89 arası engeli olanların araçta donanım yaptırması zorunludur.

@hahahaha, Engellilere yönelik ÖTV muafiyetinde otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı araç kabul edilmektedir. Raporunda "otomatik vitesli araç kullanabilir" veya "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi bulunan ve engellilik oranı %90 ve üzeri olan kişiler tertibatsız otomatik vites araç alabilirken; %40 ile %89 arası engeli olanların araçta donanım yaptırması zorunludur.

@xmoje, Bu bilgiyi nereden aldınız, kopyaladığınız yer neresi paylaşabilir misiniz?

1. Ortopedik engelin söz konusu olduğu durumlarda ÖTV muafiyeti için engel oranının hiçbir önemi yok.

2. Eklediğiniz iki ibare de bir anlam ifade etmiyor. ÖTV muafiyeti ile araç alımında raporda yazması gereken tek ibare "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir " şeklindedir.

Üst Alt