Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan sakatlığımla özel tertibatlı araç ibaresi ve H sınıfı ehliyet hakkında?

melihakalender

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba
Benim sol ayağımdan ortopedi özrüm var. H ehliyeti aldım (özel tertibatlı araçla H sınıfı sürücü belgesi alması uyundur, ittifakla karar verilmiştir.) raporda yazıyor.
sınıfı H özel tertibatlı otomobil yazıyor ehliyette
otomatik vites olması yeterli benim için kullanacığım arabanın ama ehliyete yazdırman gerekiyo gibi bişey varmı vede kdv ve ötv beni nasıl etkiler. otamatik yazırılırsa yakının kulanabilir ama ötv ve kdv de ömründe 1 kez yararlanabilirsin diyorlar.(bu şekilde kulanabilirmiyim.yakınım kulanabilirmi ) tecrübelrinizden yaralanmak istiyorum
şimdiden teşekkür ederim.

Raporun da özel tertibatlı araç yazdığı için ötv indirimli otomatik vitesli araç alamazsın raporun da otomatik vitesli araç kullanabilir yazması lazım.

Raporunuz hatalı yazılmış. Bu raporu değiştirtmelisiniz. Raporunuzda sol bacağınızdan sakatlığınız olduğu tanı olarak belirtilmeli ve ibare olarak "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" yazmalı.

Böylesi bir raporla tüm otomatik vitesli araçları kullanabilmenizi sağalayan H sınıfı sürücü belgesi ve ötv-mtv istisnalı otomoaibl alabilirsiniz (alacağınız aracı istisnasız herkes kullanabilir)

5 yılda bir defa olmak üzere bu şekilde vergi istisnalı araç alabilirsiniz...

arkadaş o rapora göre otomotik vites araba alamazsınız.o nedenle sizin rahatsızlığınıza uygun olanı şudur.sol ekstremde (kalça ve bacakta) ratsızlığı nedeniyle ötv muafiyeti.H sınıfı ehliyet alır Otomotik vites araç kullanır diye yazdırmanız lazım bende sizinle aynı durumdayım dediğim şekilde rapor aldım 1 haftadır otomobilimi aldım ayrıca ruhsatada 3 derece akrabalar aracı kullanır diye trafikte ruhsata da işlediler

Araç

merhaba 01.11.2013 de Toyota otomatik vites h sınıfı ehliyetimle aldım. arabada özel tertibat yok. Ama ben vergi indirimi yüzde otuz geldi . yıllık vergisi verecekmiyim ? Eşim bu arabayı kullanabilirmi? ( resmi gazete sayısı) bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Ortopedi engelliyim yüzdekırk raporum var süreklidir 2001 yılında almıştım (doğuştan kalça çıkıklığı ve bikaç kez operasyon geçirdim)

Üst Alt