Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan engelliyim. Otomatik vitesli araç aldım. Donanım yaptırmalı mıyım?

fatmazehra

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
benım sakatlığım sol alt ekstremıte raporumda h sınıfı otomatık vıtes özel tertıbatlı araç yazıyor otomatık vıtes araç aldım tertıbet yaptırmadım trafıkte bışey demedı .. benımde tertıbat yaptırmam gerekırmı?

Hayır donanım gerekmez, sol ayağınızdan olduğu için engeliniz sadece otomatik vitesli araçları ÖTV-MTV'siz alıp kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm otomatik vitesli araçları hiçbir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz, ve sizin aracınızıda istediğiniz kişi kullanabilir, bu konuda da kısıtlama bulunmamaktadır.

yanı eşimde kullanabılırmı? çok sevındım buna:) ama ehlıyetımdede otomatık vıtes özel tertıbatlı araç yazıyor sıkıntı olmaz degılmı?

Özel donanım yazmaması gerekir, yeni bir rapor alın, sadece otomatik vites yazsın çünkü sadece sol alt ekstremiteden ise dediğim gibidir. Emniyetten ehliyetinizede işlettirin otomatik vites ibaresini. Ve eşinizde kullanabilir evet. Ama dediğim gibi sadece otomatik vites ibareli rapor olması gerekir, ve bunu ehliyetinize işlettirmelisiniz.

ehlıyetımde otomatık vıtes ıbaresı var ama özel tertıbat ıbaresıde var ıkısı bırden yanı.. çok sevınmıştım eşimde kullanabilecek dıye.. ama ruhsattada tertıbat ibaresı yok sadece otomatık vıtes yazıyor ve emnıyet eşime sizde kullanabılırsınız sorun olmaz demiş kafam karıştı.. tertıbat yaptırmalımıyım eşim kullanabılırmı .. ne zor işlermiş ya bin dereden su getırıyorlar.

arkadaşlar otomatik vitesli araç tertibat olmadan engelli kişi indirimden faydalanamaz...engelli kişi indirimden faydalanması için tertibatlı olması lazım...yanı otomatik vites alıp kullanabilirsiniz ehliyetinizde otomatik vites kullanabilir yazıyorsa sorun olmaz..2.konu engelli kişi indirimden faydalanmışsa sadece kendisi kullanabilir başkası kullanamaz...ancak raporu 100/90 olanlar 1.derecede şöför gösterebilir başkası kullanamaz

arkadaşım siz arabayı 2.piyasadan mı aldınız yoksa bayiden mi aldınız normal piyasadan almış oldugunuz arabayı eşinizin ehliyeti varsa kullanabilir ..ama engelli üzerine alınmışsa sizden başkası kullanamaz ..artı bildiğim kadarıyla tertibat olmadan yani normal otomatik vites araba da indirimden faydalanamiyorsunuz faydalanmak için tertibatlı olması lazım

yaşamak dırenmektır ben tertıbatsız otomatık vıtes araç aldım hemde otv ındırımlı. trafık tertıbat yaptır fılan demedı .. benım kafama takılan tek şey ehlıyetımde otomatık vıtes ıbaresıyle beraber tertıbatlı araç yazıyor olması..

fatmazehra;
sizin durumunuzda eşinizin kullanmamasıyla ilgili bir durum yok. yani sevinciniz hala devam edebilir:)Ancak,
Rapor, ehliyet ve araba aynı bağlamda olmalı. Birbiriyle çeliştiğinde yasal sorunlar çıkma olasılığı da artmış olur.

Onun için, "otomatik vites" ibareli rapor alın ve emniyetle görüşün, o ibarenin işlendiği sürücü belgesi/dosyası olsun.

Bu işlemleri yaptıktan sonra rahatlıkla eşinizde kullanır, sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanırsınız.

teşekkür ederım kelebek yardımların için en kısa zamanda yenıden rapor alayım bende rahat edeyım:)

Şimdiden kolay gelsin, bizimlede paylaşın lütfen neler yaşadığınızı:)

aslında rapor almayada korkuyorum :( tekrar bana otomatık vıtes özel tertıbat araç yazan rapor verırlerse dıye. rapora neden tertıbat yazdıklarını anlamdım benım tertıbata ihtıyacım yokkı .eskıdenmı bu şekılde yazılıyordu anlmadım gıttı. şimdi rapor almak ıstedıgımde sorun çıkarırlarmı acaba raporda sadece otomatık vıtes yazmasını ıstedıgım için..

Bence çıkarmayacaklardır çünkü bu artık çok net.

sayın kelebek bende sol bacak engelliyim fakat otomatik vites araç sevmiyorum yeni çıkartacağım raporumda tertibat yazdırırsam manuel vitesli bir araca raporda ki dediği gibi bir tertibat ekletirsem problem olur mu? saygılar...

KKELEBEKK;
yeni rapor almasına gerek yok, yanlış yönlendirmeyelim lütfen.otomatik vites zaten özel tertibat sayılıyor.raporda öyle yazması doğal.benim raporumdada aynısı yazıyor ve bende sadece otomatik vitesli arabamı aldım,

fatmazehra;
bu ibarenin yazması doğrudur, endişelenmeyin, aldığınız arabayı eşiniz kullanabilir

"özel donanım" yazmaması lazım. Aksi halde araç alırken değilse bile araç kullanırken çok çok zor durumda kalırsınız. Hem "yetersiz ehliyet kullanmak"tan hem de olası kazada kasko işlemlerinde.... İşinizi sağlama alıp "özel donanım" ibaresi olmayan bir rapor/ehliyet almanızı tavsiye ederim.

fatmazehra;

eşiniz kullanabilir, herkes kullanabilir.sorun yok, tekrar rapor almaya falan gitmeyin.

kazazede eşimde sızın soyledıgınızı söylüyor ama ben korkuyorum işte yanlış yapmayalım dıye allah korusun bu başka bışeye benzemez allah vermesın kaza bela olsa sorun olmasın dıye tam olarak öğrenmeye çalışıyorum kı gerekenı yapalım sonradan başımız ağrımasın. bızde bu yazıya dayanarak aldık aracımızı ama herkes farklı konuşunca ınsanın kafası karışıyor.. [FONT=Tahoma]Anılan yasa hükmünün engellilerinsakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusuolmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar içinotomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir.Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunanmalul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde,başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçlarıilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumdasakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığıbulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine,aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracınotomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noteronaylı örneği eklenecektir. [/FONT]

Cevaplayan Birim :Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

Sayın...............

04.04.2013 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir.

Yukarıda açıklanan Yönetmelik değişikliği ile ilgili yapılması gereken işlemler 12.09.2011 tarih ve 197707 sayılı talimatla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiştir. İyi günler dileriz.
bak bir arkadaşımız egm ye sormuş, almış olduğu cevap bu

endişelenmeyin, rahat olun, kazasız belasız kullanın

pekı kazazede sızın ehlıyetınızdede otomatık vıtes özel tertıbat yazıyormu?

benim raporumda otomatik vites , özel tertibat yazıyor, ehliyetimde ötomatik vites yazıyor,
bakın otomatik vites zaten özel tertibat sayılıyor, siz neden bu kadar takıldınız anlamıyorum.rahatça arabanızı kullanın, eşinizde kullansın.

nasıl yanı raporunuzda otomatık vıtes özel tertıbat yazıyo ama ehlıyetınızde sadece otomatık vıtes ıbaresımı var. benım sorun ettıgım bu ışte benım raporumda sızınkı gıbı ama ehlıyetımde sadece otomatık vıtes yazmıyor otomatık vıtes özel tertıbat yazıyo.. ben ehlıyetımde bu şekılde yazıyor dıye ona takılıyorum. yanı ehlıyetımde sadece otomatık vıtesmı yazmalı tertıbat yazması sorun olurmu ?

bakın son kez yazıyorum
ehliyetinizde özel tertibat yazmasının bir önemi yok, çünkü otomatik vites zaten özel tertibat sayılıyor.ehliyetinizde özel tertibat yazması sorun yaratmaz.

arkadaşım senin raporun % kaç sanırım bunu belirtmemişsin %90 üzeri deniliyor bunu dikkate al bence indirimden her yararlandığın sana bir zorunluluk yada kısıtlama getirecektir unutma

Sizin rahatsızlığınız ortopedik olduğu için rapor oranı önemli değil rahat olun.

teşekkürler kelebekcım sen hep ıçımı rahatlatıyorsun..yenıden rapor alacagımya % 20 ye h sınıfı otomatık vıtes verırler degılmı

Üst Alt