Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan engelliyim. H sınıfı ehliyet alımı ile ilgili yaşadığım sorunlar..?

e-analiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Aranıza yeni katılmamdan dolayı yapacağım hatalardan dolayı öncelikle özürlerimi dile getirmek isterim. Benim öğrenmek istediğim ehliyet alırken yaşananlar ve engelli raporumun olmayışı.

Daha önce 2 defa engelli raporu için (min %40) devlet hastanelerine başvurmama rağmen bir türlü almak kısmet olmadı. Ama işin diğer tarafında ise bugün yaşadığım olay var. Engelli statüsüne almayan hastaneler başta heyet raporu ile b sınıfı ehliyet alabilir diyorlar daha sonra şehir değişikliğinden dolayı bunu kabul etmiyorlar. Yani A şehrinden aldığın heyet raporu B şehrinde hükümsüz kalıyor (ehliyet için). Bana söylenilen özel tıp merkezlerinden h sınıfı ehliyet verelim oluyor.

Kısaca öğrenmek istediğim H sınıfı ehliyeti engelli statüsünde olmadan alabilirmiyim ve gerek yurtiçi gerekse yurt dışından araç alırken kolaylıklardan faydalanabilirmiyim (yurtdışı 2. el araçlar dahil). Ayrıca h sınıfı ehliyet ile alınacak araçta engelli ibaresi içeren plaka zorunlu mu ? Bu konuda yardımcı olursanız inanın çok sevinirim....

Not: Ortapedi engelliyim sol bacağımda bir miktar aksama var ve manual araçta kullanıyorum.
Özellikle oturanboğa arkadaşımızın cevapları ayrıca bekliyorum. Umarım kırmaz yeni üyesini..

Teşekkürler

(Anlatım biraz karışık oldu kusura bakmayın)

KKELEBEKK;

Şöyle birşey var il emniyet müdürlüğünü aradığımda ve konuyu anlattığımda özel hastaneler ve tıp merkezlerinden alabilirsiniz diye belirttiler. Birde şöyle birşey sormak isterim B ehliyet mi H ehliyet mi desem ne dersiniz ?

H sınıfı sürücü belgesi için özel hastane olabilir, ama araç alımı için devlet hastanesi şart. Bence H sınıfı ehliyet, çünkü özel donanım olmayacak ve otomatik vitesli araçların hepsini kullanabileceksiniz, sizin aracınızıda herkes kullanabilecek. Ve ÖTV'dende muaf olacaksınız...

KKELEBEKK;

Ama özellerden alınan H sınıfı ehliyetle yurt dışından 0 yada 2. el araç alabilecekmiyim bilginiz var mı bu konuda

Üst Alt