Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan engelliyim. 2. el sıradan bir aracı H sınıfı ile kullaanmak..?

aliii

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sayın üyeler karışık bir sorum olacak ama bana yardımcı olursanız sevinirim...

H tipi ehliyet almak istiyorum
H tipi ehliyeti aldıktan sonra 2.el bir araç alıcam

%40 sol ayaktan raporum var
fakat ben aracıma herhangi bir tahribat taktırmak istemiyorum araç otomatik vites değil zaten herhangi bir tarhibat takmadan engelli plakası alabilirmiyim yani ehliyetim H tipi olucak fakat aracım normal olucak bu mümkünmü?

bir sorumda şu; H tipi ehliyetimi aldıktan sonra adıma kayıtlı olmayan amcamın standart plakalı arabasıyla trafik kontrolüne girsem ceza yermiyim beni bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

1 ) h sınıfı bir ehliyetle , otomatik vites olmayan , tertibatsız bir aracı kullanamazsınız ( sıfır yada ikinci el farketmez ).
2 ) h sınıfı ehliyet ile raporunuzda otomatik vites araç kullanır yazarsa ve amcanızın aracı otomatik vites ise kullanabilirsiniz . ceza yemezsiniz .

Yardım

h tipi ehliyet için kursa başvurdum fakat hastahaneye gidip tekrar heyete girip H tipi ehliyet alabilir onayı alıcakmışım
raporum yaklaşık 5 yıl önce aldım %40 sol ayak , aldığım raporda süresiz yazıyor ama raporu aldıktan sonra bir çok ameliyat geçirdim protez vs takıldı tekrar heyete girersem raporumun %'desi düşermi?
birde bu H tipi ehliyet onayı almam için doktoruma ne demem gerekiyor?

Ehliyet için en fazla 6 aylık olması lazım raporun. Doktora engelli ehliyeti için diyeceksin. Rapor düşer mi çıkar mı raporu alınca görürsün. H sınıfı olmazsa b sınıfı ehliyet alırsın sende.

suan 5 sene önceki durumda değilim heyet raporumu düşürürse ne yapıcam ?

Rapor oranıyla alakalı bir şey değil, h sınıfı ehliyet alabılır yada özel donanımlı araba kullanabilir diye bir ibare olacak raporunda, oran önemli değil.
Ayrıca engelli ehliyeti alamazsan normal ehliyet alırsın.

aliii

Araç alımında vergi avantajından yararlanmak istiyorsanız H alacaksınız. Aksi halde B sınıfı ehliyetinizle zaten sıradan tüm araçları kullanmaya devam edebilirsiniz.

H tipi otomatik vites kullanabilir ehliyet

H sınıfı ehliyet aldım
engelim sol ayağımda oldugu için otomatik vites kullanabilir olarak aldım özel tertibatlı değilde otomatik vites kullanabilir aldım

fakat otomatik vites aracım yok bi müddet amcamın eski model manuel arabasını kullanmak zorunda kalıcam herkangi bi çevirme veya kontrole girersem otomatik şanzıman değilde manuel oldugu için ceza yermiyim yersem ne kadar yerim

bu konu hakkında bilgi almak istiyorum lütfen yardımcı olun

aliii

yetkisiz araç kullanmaktan ceza yersin Ali:

39/1-a: Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek,
Sürücülere ve kullandıranlara 1.609,00 TL. % 25 İndirimli 1.206,75 TL.
Sürücüler Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

Üst Alt