Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan %20 engelim var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

birkan01

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,

Toplamda h olmak üzere engelli raporum var. Ehliyetimi alırken doktor farketmedi bunu normal B sınıfı ehliyet verdiler bende H ehliyeti almak için başvuru da bulunmadım. Dışarıdan bakınca hiçbirşeyim yok çünkü :)

H sınıfı ehliyet almak için başvurursam vercekler bundan eminim ama vergisiz araç alamıyorsam ehliyetimi değiştirmeme gerek yok.

Acaba sol ayaktan olmak üzere % 20 rapor ile vergi ödemeden araç alabilir miyim? Fiziksel hiçbir sorunum yok.

selamlar,bende H sınıfı ehliyete yeni başvurdum.Daha önce ehliyetim yoktu.2010 yılında sağlık kurulu raporu aldım %79 fiziksel rahatsızlığım var.Araç için %90 sanıyordum bende ancak raporumda H sınıfı ehliyet evet ve tertibatlı araç kullanır evet ibareleri var .Bu raporla hem hem ehliyete başvurdum H yi alınca da araç için başvuracağım.

Rapor oranı önemli değil. Değerlendirilmedi yazıyorsa yeniden rapor almalısınız. Engelinizin sol ayağınızdan olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli iki nüsha halinde rapor almalısınız. Biriyle H sınıfı ehliyet aldıktan sonra, diğeriylede araç alabilirsiniz.

Aracınızda özel donanım olmayacağı için herkes kullanabilir aracınızı ve sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

İlginiz için çok teşekkür ederim. En kısa süre içerisinde gerekli belgeleri tamamlayıp alacağım :)

Yalnız Şuan B sınıfı ehliyetim var umarım bir sorun çıkmaz.

B sınıfını H sınıfına çevirmek için başvuru yapın sadece direksiyon sınavından geçerseniz H'ye değiştirirler. Yalnız rapor aldıktan sonra 1 yıl içerisinde ehliyet işlemlerinizi tamamlayın.

sürekli raporda emniyet ehliyete başvurduğumda yine kurula mı sevk ediyor KKelebekk ? Konya da yaşıyorum ben de, bu arada H için kurs var mı tanıdığın ?

1 yılı geçmişse ehliyet alımında sevkederler, ehliyetinizi almışsanız araç alımı için sorun olmaz rapor tarihi. Kurslarla ilgili bir bilgim yok.

Üst Alt