Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımda his kaybı var. Ehliyet ve araç alabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
MS hastasıyım. Sol ayağımda his kaybı var il sağlık müdürlüğünde heyete giricem acaba b engelli ehliyetine ve ötv indirimine onay verirler mi otomatik vites kullanmak istiyorum

Ceylinfatih44

merhaba. Doktorlar insan ise verir. Bir ayakta duyu kaybı olması sürücü olmaya engell değil ve otomatik vites olup elden donanımlı olması gerek. Yeni sistemde anladım kadarı. İle otomatik vites kodu verilince araba indirimi de oluyor. Ama bunun için heyete gitmek gerekiyor ehliyet raporu ile. Yani sadece ehliyet raporu ile araç alınmıyor. Ben de duyu katpybi var 2019 da degistirecgim korkudan. Engel durumunu bildiren ve otv den faydalanabilir kısmı onaylanmış engelli raporunuz varsa büyük illerde o raporla da araç alıniyor. Bilgi kirliliği var şu aralar.

Ben önümüzdeki hafta içi il sağlık müdürlüğünde heyete giricem hastaneden aldığım raporum %53 bugün nöroloji doktoru ayağımda muayene yaptı ayağıma iğne batırmış ama ben görmedim ben iğneyi kurşun kalemin arkası zannettim meğerse iğneymiş ayağında his kaybı var evet ama bunu orada onlara ispatlamamız lazım dedi mühendis avukat falan giriyomuş heyete sizce neyi emsal gösterebilirim ikna eder miyim bana akıl verebilir misiniz.Doktor evet ben bunu gördüm his kaybın var ama onları ikna edebilir miyiz bide mevzuattaki araç teryitibat kodlamalarda hastalık isimlerine nerden ulaşıp bilgi alabilirim

@Ceylinfatih44

Merhaba. Heyete şunu söylememiz yeterli olur. Ayağım fren gazda iken gornedgimde ayakkabı da varsa ayağımda yerini bulamıyorum. Ben de aynı boyle dizden aşağıda ikisininde duyu kaybı var. Normalde ilk ehliyet için başvurduğunda fren gaz ve debraji n yerini bulamadım. Ayağım kaymış okuyor farkında olmadan yada fazla basiyorm. Orada da norolog olacak o da aynı işlemi yapar. En kötü buyrun bir arabaya gidelim sz yorum dersiniz

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151229-5.htm

Benim yürüyüşümde bi farklılık yok sadece his kaybı var ve çok çabuk yoruluyorum normal insanlardan sol kolumdada 2cm kısalık var ama ortapedi ben bunun için sana h ehliyet vermem dedi

il sağlık komisyonu raporuna bakıp ilgili rahatsızlıkların hakkında değerlendirme yapar son olarak sizi görüp rapor değerlendirmesiyle karar verir.

Yani zorluk çıkarırlar mı sonuçta his kaybı mevcut doktor ayağımın altına iğne batırdı ben iğneyi kurşun kalemin arkası gibi hissettim doktor his kaybın var onlar bunu anlayabilir mi ikna olur mu bilmiyorum dedi sonuçta ben ms hastasıyım

Komisyonun nasıl karar vereceğini doktorun tahmin edememisse,bizlerin ne söylediğinin hiç önemi yok,sen en iyisi komisyonun kararını bekle

aslında doktor ne yazarsa onu kabul edıyorlar. Biraz da insaniyetlerıne kalmış . Doktor ototmatık vites yeterli dediyse sorun cıkaracaklarını sanmıyorum

Umarım dediğiniz gibi olur hastalığımdan dolayı çok fazla çıkamıyorum dışarı arabam olsa çocuklarımla daha rahat zaman geçiririm ms basit bi hastalık değil ama anlarlar mı bilmiyorum

Yani görmeden bilmiyorum denemedim mutlaka bir kere bakıyorum debriyaj nedirde yanlışlıkla frenle karıştırırım diye bide debriyajı kavrayamıyorum bastığımda sanki alttan ayağımı itiyolarda ayağım birden kaldırıyorum çok istop ettirmişimdir

@OturanBoğa birde editör bilgi verse daha sağlam adımlar atardım

Girdikten sonra haber veririm ama olumlu sonuç çıkacağından yana ümidim yok

Ellerimde değil sol ayağımda his yoktu 103.03 kodunu verdiler zaten heyete girecek doktorla görüştüğüm için gayet iyi tutum sergilendi hamdolsun korktuğum gibi değilmiş

cok sevindim. Insalah biz de de kolay olir. Siz heyete girck doktora nasil ulastiniz? Ben de oyle yapsan mi aceba?

Bana ehliyet konusuyla ilgilenen bayan dedi bu doktor heyete girecek git o baksın diye

Başlığı başka konuya taşımayın bakmıyorlar

Siz taşıyosunuz başlığı ama kimse oraya cevap vermiyo ki

Standart Lütfen acil cevap
Benim hastaneden aldığım rapor(%53) verilme nedeni Sağlık durumu yazıyo orada sorduğumda herşeyden faydalanabilirsin denmişti bana il sağlık dan ehliyet için araç kodları da aldım ben otomatik vites araç için şimdi maliye bana sıkıntı çıkarır mı

Bunlar ötv için yeterli mi

https://goo.gl/photos/dCxYRcEM9YcfjBDG9
https://goo.gl/photos/J88wwHqAUAb6XErS7
https://goo.gl/photos/ae4ZtBXkS7iSZUmL6

Göz olayını karıştırma hiç ehliyet vermezler.H sınıfı ehiyet alır tertibatlı araç kullanır ibaresi olması lazım.Raporun yüzdesi olmaz.Bunun dışında bel ağrısı olmasıda fayda etmez.Araba kullanacaksınız, görme kaybı olan ve beli agıran bir kişinin arabasına siz binermisiniz.Raporunuzda süreli sürekli değil.

Anlamadım ben alamammı yani ben MS hastasıyım sadece göz bel falan değil bide il sağlıktan kodlar verildi nöroloji tarafından

Ms diye başa yazmamışsınız ,sonrasında belirtmişsiniz ben göremedim özür dilerim. ms teşhisin varsa bu saydıkların belirtiler birbiriyle bağlantı vermeleri lazım.Bu haslalık atağa geçtimi allah göstermesin yürumen dahada bozulabilir.Geçmiş olsun .Hakkında hayırlısı olsun.

Zaten yehliyet için yılda bir kontrol kodu verdiler il sağlık müdürlüğünden normal rapordada iki yılda bir şartı var ehliyeti alma sürecindeyim şu an b engelli bakalım ne olacak

Hayırlı olsun şimdiden...yerinizde olsam şimdiden gelir idaresi başkanlığını raporlarla birlikte otv indirimi için dilekçe vermenizi öneririm..çünkü bir iki ayda ancak cevap veriyorlar...benimde sağ ayağımda his kaybı var, gaz ve fren için gözümle bakmadan yerlerini tespit edemiyorum fakat vergi dairesi özellikle his kayiplarinda gelir idaresi bakanlığından öngörü istiyormuş...ben 22 kasımda verdim dilekçesi ve sonuç alamadım..

Ceylinfatih44

Raporlar görüntülenemiyor?

Raporda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu net olarak belirtiliyorsa, ayrıca otomatik vitesli araç kullanabileceğinize dair değerlendirme bulunuyorsa, araç alımında kullanabilirsiniz.

47-78-103.02 kodları ötv siz araç alımı için yeterli midir

Sağlık Kurul raporum da sol bacak kuvvet kaybı 4/5 yazıyo hem nörolog hem ftr yazdı ben 47-78-103.02 kodlarıyla araç alabilir miyim sıkıntı olur mu bu kodlar

Üst Alt