Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağıma basamıyorum. Topalım. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Bekirsitki45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm öncelikle. Sol ayağımda topallık var üzerine basamıyorum. Özel donanımlı araç ve ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim? Bilgisi tecrübesi olan var mı?

Bir de OturanBoğa arkadaşımızın bir mesajında gördüm %40 oranı vs. gerekmiyor. Sadece özel donanımlı araç kullanabilir cümlesini içeren rapor almak yeterli demiş. Hastaneden bu şekilde bir raporla alınan aracı oğlum kullanabilir mi?

Tam emin değilim, tanı olarak bilmiyorum. Küçükken düştüm ve kemik farklı kaynadığı için böyle topal kaldım. Ayak ucumla basıyorum topuğumu basamıyorum.

Engellilere ÖTV indirimli araç veriyorlar ama TOPAL'lara vereceklerini sanmıyorum.

Durumunuz değerlendirilir, H sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır şeklinde rapor alabilirseniz sol alt eksremite kısıtının açıkça belirtildiği ve miktarı önemli olmamakla birlikte oran içeren raporla ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

Anladım, teşekkür ederim Ufukalp :) Sitede varsa benzer bir tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.

Üst Alt