Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden sakatlığım var. Araç bayii % 40 rapor istiyor..?

yazma3

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sol alt extremede sakatlığım var. 1 ay önce sağlık kuruluna ötv den muaf araç almak için başvurdum ve Özel tertibatlı araç alır h sınıfı ehliyet alır raporu aldım. ama % oran alanı boş bırakılmış. doktora sorduğumda bir önemi yok onun dedi. Ama şimdiaraba firmasındakiler en az %40 olmalı diyorlar.şimdi raporum geçersiz mi acaba?

o firmanın iş güzarlığı oranın önemi yok sadece özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yeterli

özel tertibatlı araç kullanır yazması yeterli rapordaki sakatlık derecesinin bir önemi yok

senin muhatabın araç bayisi değil, vergi dairesi.
vergi dairesi kabul ettiği müddetçe sorun olmaz

maliye kabul etmemiş % oran yazmalıymış demişler şimdi yeniden mi rapor almalıyım

oran yazması gerekiyor ama oranın 40 olmasına gerek yok %10 bile olsa olur raporda sırayla şunlar yazsın
1-oran
2-özel donanımlı araç kullanabilir
3 otomatik vites araç kullanabilir (sol alt olduğu için otomatik kullanabiliyorsun ama raporda yazması şartıyla)
4-H sınıfı ehliyet alabilir
bence yeniden rapor al ve bunlar olsun raporunda

bendende istemediler % yok .. sag diz altı anptasyonu .h sınıfı ehliyet alabilir. özelteribat araç kullanır. (sol ayaktan gazpedalı) otomatik vitesli araç kullana bilir diyor.. Hepsi aynı raporda
satış temsilcisi araç alabiliriz bu şekilde dedi

banada galeri albiliriz dedi ama malıye kabul etmedi ne yazıkki

oranın hiçbir önemi yok bunu maliyede kabul etti ama illa bi oran yazacak diyor benim raporumda oran bölümü boş

Otv ind. için dün bayiimle görüştüm, ilk sordugu şey, oranın kaç oldu, % 57 oran da yazıyor... otv ind. raporunu, ehliyet raporunu ve ehliyetimi az once bayiye faks çektim, onaylanıp onaylanmaaycagını bildirecekler. Sonucu yazarım burdan arkadaslar.

evet aldığın raporda % 1 olsa dahi oran yazmak zorundadır.ilginç bir şey .nasıl oran yazmamışlar rapora.doktor o ibareleri yazdıktan sonra mutlaka oran yazmak zorundadır.oran yoksa özür de yoktur.
özür varsa oran da olmak zorundadır

O zaman raporu aldığınız hastaneye gidip oraya bir oran yazdırın ve başhekim kaşeleyip imzalasın. Başka bir yol gelmiyor aklıma.

Arkadaslar, az önce bayi aradı, rapor oranı dediğiniz gibi % 1 de olsa önemliymiş, raporum %'si ve içeriği onaylanmış, otv indirimli araç alabilirsin dedi.

hayırlı uğurlu olsun kardeş. Darısı başımıza artık ben haftaya bir daha heyete girecem oran olmadığı icin eski raporum işe yaramadı:(

selam arkadaşlar solalt extremede sakaltlığım bulunmakta, geçen hafta ötvsiz araç icin rapor başvurusu yaptım ve otomatik vites araç kullanması uygundur diye rapor aldım. bu aldığım ikinci rapor öncekinde oran yazılmamıştı diye kabul edilmemişti bunda sorun cıkmaz inş.Bu arada bu sefer oran ( oran aldım.

Hayırlı olsun. Bundan sonra sorun yaşamanız için bir neden kalmadı.

inş. ehliyete başvurdum şubetta girecem sınava. hayırlısı artık

Üst Alt