Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite polio sekeli ama raporda 'özel donanım' ibaresi var..?

rind1981

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sayın KKelebekk, şimdi benim raporda "H sınıfı ehliyet alır" EVET "Özel Tertipatlı araç kullanır " EVET yazıyor. Ama raporda otomatik vitesle ilgili bir ibare yok . Bendeki sorun sol ayak sol alt extremitede poli sekali. Şimdi ben tekrar rapor almak zorundamıyım yoksa bu raporla H sınıfı ehliyet alarak tertibatsız sadece otomatik vitesli araba alabilir miyim?? Ltf yardım...

Yeniden rapor almalısınız. 'otomatik vitesli araç' ibaresi olmalı. Bu sayede aracınızıda herkes kullanabilir, sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

Mümkünse raporu aldığınız hastaneye gidip raporu yenilemelerini isteyin. "Özel donanım" ibaresi varsa, araç alımında da trafikte/kullanımda da sorun çıkar.

Aynı durum ve rapor bende de vardı. Ama Nisan 2010 da çıkan yönetmelikte Otomatik vites Sol bacaktan engelliler için özel donanım sayılır ibaresi olduğu hatırlattım kendilerine, gerek maliye gerekse aracı aldığım firma sorun çıkarmadı. Elimde bulunan Özel tertibatlı araç kullanabilir raporum ile sadece otomatik vites aracı aldım. Yeni rapor çıkarmadım. Sizde Nisan 2010 daki yönetmeliği bir incelerseniz

Araç alımında sorun çıkmaz çok çok büyük olasılıkla. Benim tereddütüm, araç kullanımına dair. Kaza veya olası bir kontrolde "özel donanım bulunmayan araç kullanamazsınız" denmesi. Otomatik vitesli tüm araçları kullanabilmek için raporda/ehliyette "özel donanım" ibaresi olmamalı.

Değerli dostlarım.

H sınıfı sürücü belgem var. Sol bacağımdan engelli olduğuma dair iki hastaneden de % 42 raporum var. Otomatik vitesli araç almak istediğimi Nissan Yüzbaşıoğlu na bildirdim. 1600 cc. Nissan QASHQAI için girişimim oldu.

Firmada Levent bey var ve çok yardımcı oluyor. herhangi bir ibare yazmayan ( otomatik vitesli araç kullanır gibi ) ehliyetimin ve hastane raporunu gönderdim. Levent bey bu belgeleri maliyeye sormuş. Bir sorun yok. yukarıda belirttiğim aracı alabileceğimi söyledi. İlgilenenlerin bilgisine sunarım...

tabi ki yine sorular sorular :) bir raporda taksim ilk yardım hastanesinden var ki rapor tarihi taaa 2000 senesine ait. acaba bu raporla emniyete gitsem sürücü belgeme otomatik araç kullanır ibaresini ekletebilir miyim? Tarihi eski diye yokuş yaparlar mı acaba? Yok yaparlarsa bu hastaneye gitsem aynı raporu yeniden alabilir miyim acaba? sorular da sorular :) hiç bitmiyor çok şükür.

bende araç alımında rapor aldım sol alt ektremite polio sekeli raporda özl tertibatlı raç alabilir diye yazıyordu araç bedelini bayiye ödedim vergi dairesi okey vermesine rağmen ruhsat işlemlerinde ankara emniyet müdürlüğünde otomatik vitesli araç diye yazılması gerektiği söylendi ve raporun yeniden düzenlenmesi gerektiği söylendi ne kadar ısrar etmeme rağmen bunun kanunda ve sirkülerde böyle olmamasına rağmen raporun yeniden düzenleneceği konusunda emniyet benden baskın çıktı ve raporu yeniden ankara hastanesinde düzenlettim ve otomatik vitesli araç alabilir diye değiştirdik aracımızı ondan sonra teslim aldım.rapor yeni olması gerekmekte çünkü rapor formatı değişmiş öncelikle rapor oranı yazılmak zorunda özrün devamlı olup olmadığı yazılmalı ve tanı kısmında rahatsızlığın hangi tarafta örn sol bacak sağ bacak ve diğerleri ve araç otomatikmi yoksa özel tertibatlımı olacak onların yazılması kesinlikle isteniyor.Vergi dairesinde sorun çıkmasa bile emniye müdürlüğünde sorun çıkabiliyor.

Mustafa Kabakcı, bilgi için teşekkürler. 200 tarihli raporla emniyette işlem yapmazlar.

sayın bülent bey tekrar rapor çilesine girmemek için maxsimum rapor hangi tarihli olmalı bende en son 2009 yılına ve 2010 yıllarına ait ve 2010 yılına ait olan raporumla sorunsuz araç almıştım aracım satış şartı için 5 yılını doldurduğunda (2015 ) başlarında doluyor yeniden rapormu almam gerekir yoksa mevcut raporlarımla işlemlerim sorunsuz yapılırmı ?

daha önceki raporum da ''h sınıfı ehliyet alır özel donanımlı araç kullanır '' yazıyordu ehliyetide öyle almıştım 1 yıl sonra yani ocak 2012 de tekrar rapor aldım ve ''otomotik vites kullanır'' yazan ve ehliyetimide değiştirdim ...sol dizaltı amputeyim

Araç alımında rapor tarihine dair bir kısıtlama yok. Ama 2015'e kadar yeni bir düzenleme yapılırsa ve yeni rapor ya da "xx tarihinden sonra alınan rapoor" şartı getirilirse, onu şimdiden bilemeyiz...

Sol Alt Extremite Engeliyle İlgili Rapor

Değerli forum üyeleri;

Geçtiğimiz haftalarda devlet hastanesinden rapor aldım. Sol ayakta polio sekali rahatsızlığım var. Raporda aynen şöyle yazıyor

" H sınıfı ehliyet alır " ve "Özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır" yazıyor.

Benim bu raporla sadece otomatik vitesli araç almamda bir sıkıntı olur mu? Yani demek istediğim benim sağ ayağımda bir problem yok ve sadece sol ayağımda problem var ama raporda özel tertibat ifadesi de yer alıyor. Bu sıkıntı olur mu?
Bayi için başka maliye için başka rapor almaya gerek var mı?
Maliye için ayrı bir rapor almaya gerek oluyor mu?
Eğer raporumda ki "Özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır" ibaresini "Otomatik vitesli araç kullanır" şeklinde değiştirmem gerekirse tekrar heyete girmem mi gerekiyor yoksa dilekçeyle değiştirmem mümkün mü?
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba bende aynı sıkıntıları çektim benim raprumda özel tertibatlı otomobil otomatik vitesli otomobil otomatik vitesli motosiklet kullanabilir yazıyor ehliyetimede tarfik aynı şekilde işledi otomatik vitesli olan butun otomobil ve motosikletlere binebiliyorum.herhangi bi sıkıntıta yaşamadım çok kez de çevirmeye denk gelmemem rağmen....

sol ayak kalça çıkığı ve sol ayak bilekten aşşağısı grenl felç var ayağımda o yüzden otomatik vitesli yetiyor.

rapor aldığınızda aslı gibidir dye onaylattırıp çoğaltabirlirsiniz,gerekli olabilir,yalnız bu sol ayak sorunu olanlarda tertibatlı veya otamatik her ikisini kullanabilr diye yazılması aracı satarkende tertibatlı kullanacak kişilere satımı olacağından faydalı olacaktır,sol ayak herikisini de kullanabilir zaten,her ikisinin yazması bence olumlu,yasada nasıl bilmemde,kuralın bu şekilde olması bizim faydamıza,tertibatı iptal eder otamatiğe geçebilrsin,ben sürücü kursunda böyle bir araç kullanmıştım,aynı aracı sağ ayak tertibatını, sol ayak otamatik olarak kullanıyordu,sol ayaktan sorunu olanlarda,otamtik tertibatlı aracı sağ ayağı sorunlu olan kişilerden satın alırlar,aslında bu bir avantajdır,engelliden engelliye alım satımda hem kolaylık hemde aracın alıcısı artar,fakat sol bacak engeli olana tertibat diretilmesi saçma, otamatik vites en uygunu,

Arkadaşlar ; bende sol ayak alt extremite polio sekeli hastasıyım.
Benim ehliyetimde H sınıfı idi.Ehliyette donanım kısmında hiç bişey yazmıyordu.Ehliyeti aldığım ilçenin trafik büro amirliğine gittim ve ordan matbu bir rapor kağıdı aldım.Özel hastanenin birinin ortepedi doktorunu muayene olmadan önce durumu anlattım.Bu matbu rapora özür durumumun detaylı yazılması gerektiğini ayrıca bu raporda özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir yazılması gerektiğini söyledim.50 tl muyane ücreti vezneye yatırdım.DR fiziki muayenesini yaptıktan sonra yukarıda belirtiğim gibi raporu yazdı.Doğruca trafik şubeye gittim ve 110 tl vererek yeni ehliyetimi aldım.Şimdi ehliyettimde ''özel donanımlı ve otomatik vites araç'' kullanabilir yazıyor.

Sadece sol alt ekstremitede kısıtlılık varsa, raporda da ehliyette de "özel donanım" ibaresi bulunMAMALI. Aksi halde trafikte ve olası bir kazada sigorta işlemlerinde çok önemli sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

sol alt extremite takıntısı

Arkadaşlar devletin bize verdiği hakkın nasıl gasp edildiğini anlatayım sizlere.Benim ilk raporumda teşhis sol ayakta polio sekali idi. H sınıfı özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır yazıyordu. Ehliyetimi bastırırken Trafik bunu değiştir dedi bende tekrar gün aldım ve tekrar rapor aldım şimdi raporda teşhis: sol ayak polio sekali h sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır yazıyor. Tam herşey çözüldü derken bu defa da maliye senin raporda teşhis kısmında sol alt extremite ibaresi yok sen alamazsın diyor. Adamların extremite kelimesinin anlamının zuv yani organ demek olduğundan haberi yok illaki sol alt extremite ibaredi olacakmış. Bıktım hastane köşelerinde tescil şubesi köşelerinde beklemekten.

rind1981;

Benzer bir sıkıntı bende de var. Bu yaz hastaneye gidip özellikle araç alımı ve ehliyet değişimi için olduğunu söyleyerek bir rapor çıkarttım. Raporda H sınıfı ehliyet alabilir ve otomatik vitesli araç kullanır ibareleri var. Rapor çıktıktan sonra başhekime tekrar gösterip, rapor yeterlimi diye sordum, başhekim de onayladı. Sonra gittim bu raporla H sınıfı ehliyetimi aldım ama şimdi bu rapor vergi dairesinden dönüyor. Teşhis kısmında sol alt ekstremit ibaresini görmeden hiç bir şey yapmıyor adamlar ve söylediklerine göre bu raporla ancak tertibatlı araç alabilirmişim. Otomatik vites ibareli raporla tertibatlı araç alınıyorsa sanırım tertibatlı araç yazan raporla da otomatik araç alınabiliyor bunların kafasına göre :) Hastanedeki memur da bu rapora ek yapılamaz diyor, şimdi ben ne yapacağım, yeni rapor mu çıkartacağım yoksa yeni ehliyet mi ?
Ayrıca ehliyet değişirse nasıl değişecek, yeniden kursa para verip sınava mı gireceğiz?

Aynen oturanboga nin dedigi gibi. Benim ehliyette yazmiyordu otomatik vites arac kullanir ibaresi , 600 lira ceza yapistirip eve gonderdiler... Usenmeyin rapor alip, ehliyete isletin.

Sayın arkadaşlar bilgisi olan varsa bu konuda beni aydınlatın. Sol ayak engelli olarak ötv indirimli aracı aldığımızı varsayıyorum . Ruhsat işlemleri yani trafikteki işlemler sırasında bize tekrar heyet raporumuzu soracaklar mı? Bir de süreç nasıl işliyor. yani maliye ile işlemi hallettikten sonra ruhsat aşamasında neler yapmamız gerekiyor. Trafikten istenen belgeler neler ? cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşlar aldığınız araçlar tertibatlı mı yoksa sadece otomatik vitesli mi raporda tertibatlı yazmasına rağmen sadece otomatik vitesli araç olmuyor bildiğim kadarıyla

benim de raporum özel tertibatlı araç kullanabilir otomatik vites li diye yazmasına rağmen ben tertibatlı araç almak istemiyorum sadece benim kullanacağım bir araç olmaması için ve ben de başka otomatik vitesli araçları kulanabilmem için ben de emes hastasıyım raporumda h sınıfı ehliyet alabilir sol ayak kumandalı tertibatla otomatik vites araç kullanabilir yazıyor raporum 2013 yılı mayıs ayına ait sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazılı rapor alabilmem için ne yapmam gerekir aynı hastaneye gidip aynı doktoruma ben otomatik vitesli araç kullanabiliyorum tertibat istemiyorum diye mi söylesem sizce nasıl olur bülent bey veya başka ne yapabilirim

Mrhb arkadaşlar;
Daha önce ehliyetimi nasıl değiştirdiği mi yazmıştım.''özel donanımlı ve otomatik vites araç'' kullanır yazdırmıştım ehliyetime.Sıfır araç için bayiye gittiğimde otomatik vitesli araç içinde bu ehliyete göre özel donanım isterler 1000 TL ücret alırız dediler.ÖTV indirim raporu çıkardım.Raporda otomatik vitesli araç kullanır-H sınıfı ehliyet alır yazıyordu.Trafik tescile bu raporun noter onaylısını vererek tekrar ehliyetimi değiştirdim.Şimdi ''Otm. Vitesli Oto'' yazdılar.Araç aldım.Hiç sorun çıkmadı.
Araçda aparat yok.

Son düzenleme:
Allahım bu konudaki yetkili kişiler mi bilgisiz, bilgili kişiler mi yetkisiz anlayabilmiş değilim. Yahu yıllarca aynı sorunları duyuyoruz, yaşıyoruz. Benim engelim sağ kolumda. Özel tertibatlı araç alır ibaresi var. Neyse otomatik vitesli araç aldım sıfır tabi. Özel tertibat da yaptırdım. O da vitese konulan uzatma ve direksiyondaki topuz. Ehliyetimde sadece H sınıfı yazıyor; başka ibare yok. Trafik tescilde ehliyete de baktılar; bir sorun çıkmadı. Şimdi bir çevirmede sorun çıkar mı insan tedirgin oluyor...

Son düzenleme:
Başhekimden alınacak "xxx demek sol alt ekstremite demektir" şeklindeki bir ek yazıyı maliye kabul eder belki. Bu konuda gelirler idaresi başkanlığı'ndan bir özelge talep edin bence. Hatta, vergi dairesi bir üst yazı yazıp "bu şu demek mi" diye sorsun, başhekimde "he odu he" diye ceap versin...

Üst Alt