Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite kısıtlılığı için aldığım rapor ehliyet için yeterli olur mu?

Sevda_y1

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bugün 01.04.2016 aile hekimine ve devlet hastanesine gittim.

Daha önce sağlık raporumun olması nedeni ile aile hekimi sadece nöroloji, psikiyatri, göz ve ortopediye gitmemi yeterli buldu.

Ortopedi doktoru notu şu şekilde :
Ortopedi sol gelişimsel kalça displanısı. Sol alt eksterte 6 cm kısalık kas gücü 1/5 - 2/5. Otomotik vites şartı ile B sınıfı ehliyet alabilir.

* Bu not sizce benim eski B sınıfı ehliyetim yerine yeni tip engelli B sınıfı ehliyeti almama yeter limidir.

Raporu hastanedeki sağlık kuruluna teslim ettim. Kurul İl sağlık müdürlüğüne dilekçe yazarak raporu oraya göndereceğiz dedi.İl sağlık Müdürlüğünün beni arayacakmış.

* İl sağlık müdürlüğü ne için arıyora ce vap alamadım siz biliyor musunuz? Raporunuz onaylandı/onaylamadı diye mi ? Yoksa tekrar doktor kontrolüne mi çağıracaklar.

Teşekkürler

Aile hekimim sadece Göz ve Ortopedi yazdı ,göz doktoru gözlüklü sürücü olur dedi,Ortopedi ise özel donanımlı araç ve il sağlık komisyonuna uygundur şeklinde yazı düştü
şimdi ne yapmam gerek,
Hastanenin sağlık kurulu diyor biz üç hekim ve fazlası ilgilendirir, biz sizi üst yazı ile sevk edemeyiz ,
bu ne yapmam gerek, nasıl yol izlemem gerek, ayardım ederseniz sevinirim!

Sevda_y1 fahru

Aile hekimi -> uzman doktor -> il sağlık müdürlüğü komisyonu süreci sonunda evet, ehliyetinizi sorunsuzca yenileyebilirsiniz.

Zor kar hastaneden üst yazı aldım evrakı İl Sağlık müdürlüğüne bir arkadaş vasıtasıyla gönderdim ,haber bekliyorum!

Evet bu gün İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE KOMİSİYON DAN geçtik olumlu sonuçlandı
otomatik vites kodları yazıldı
01.01-gözlük,
102- ticari kullanamaz,
47-ikitekerlekli kullanamaz
78 - sadece otomatik vites kullanır

ve bu olay da bu şekilde sonuçlandı!

Nihayet bende bugün (17.06.2016) İL SAĞLIK KOMİSYONUN dan geçtim.
Otomatik vites kodları yazıldı.
otomatik vites kodları yazıldı
102- ticari kullanamaz,
47-ikitekerlekli kullanamaz
78 - sadece otomatik vites kullanır

Emniyetten 98 de aldığım B sınıfı ehliyeti yeni tip engelli ehliyetine çevirmek için randevu aldım. 11 Temmuza gün verdiler.
Başvurduktan kaç gün sonra ehliyetimiz geliyor biliyor musunuz?

2016 yılı "sadece otomatik vites kullanabilir" 78 kod ile ehliyet almış olan var mı?

Merhaba

Bu yıl sadece otomatik vites kullanabilir 78 kod ile engelli ehliyeti almış olan var mı?

Bu ehliyet ile Vergi indirimli araç almış olan varsa süreci yazabilir mi?

Teşekkürler.

tebrikler yeni sistem iyimiş ben b den h cevirmek icin bayagi ugrasmistim

Merhaba arkadaşlar.
sol [FONT=sans-serif]alt extrem polio sekeliyim[/FONT] 2014 senesinde H sınıfı ehliyeti aldım ÖTV indirimli araç aldım şuan kullanıyorum yeni ehliyet alırken raporu yenilemem gerekiyormuş galiba yeni raporu alırken B sınıfı otomatik araç kullanabilir kodlu rapor verilirse bu raporla tekrar ÖTV indirimli araç alabiliyor muyuz yani ÖTV araç alımından faydalanabilmek için raporumuzda ne yazması gerekli yardımlarınız için çok teşekkür ederim

fotokopici
Aynı sorunuzun cevabını bende merak ediyorum.

ulas
Teşekkür ederim. Ehliyet elime geçince asıl mutlu olucam

sol kalçamdaki kırılmadan dolayı 4 cm kısalık mevcut debriyı 1 saatten fazla kullanamaz duruma geliyorum.2 aydır uğraştığım rapor çileleri dün son buldu otomatik vites uygun görülmedi nedenide siz yine 1saat basabilirsiniz debriyaja biz hiç basamayanlara veriyoruz otomatik vites ehliyetini.Bu nedenden dolayıymış itiraz dilekçesi yazdım hayırlısı diyip geçmekden başka bişe yapamıyorum.

Sevda_y1

ehliyet alımı için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet

Bu ehliyet ile Vergi indirimli araç almış olan varsa süreci yazabilir mi? Ben artık araç alma sürecine girmek istiyorum
Teşekkürler

Sevda_y1

Üzerinde oran bulunan, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunu belirten engelli sağlı kurulu raporunuz var mı? Varsa, doğrudan bayiye başvurup alışverişi yapabilirsiniz

2004 yılında alınmış Sağlık Kurulu Raporu var.
Sol kalça girdlestone rezeksiyon artroplastisi + 6 cm kısalık (kısalıkla iyileşmiş femur osteomyelşt ameliyatlısı) yazıyor.

Bunun olduğunu bir bayiye söyledim olmaz demişti. Bu yeterli mi o zaman başka bayiye gidip soracağım.

Teşekkürler

Sevda_y1

Bayiye değil, vergi dairesine sorun. Rapor ve ehliyet ile gidip yazılı olarak görüş isteyin.

Merhaba Sn.Bülent Bey
1 Nisan da başladığım serüven 18 Temmuz da bitti. Eski B sınıfı ehliyetimi yeni tip B kodlu ehliyet olarak yardımınız ile yeniledim.
Raporumda yazan kodlar 102,47,78 bunların ehliyete yazılma yerleri çok farklı. Satır mı kaymış, yanlış satıra mı yazılmış anlayamadım. Yoksa normali mi böyledir. Kontrol etmenizi rica edeceğim ancak ehliyet resmini URL olarak cepten ve iş pc den ekleyemedim. Nasıl iletebilirim ?

Teşekkürler, iyi günler.

arap saçı dediğiniz nedir bizim türkiyedeki kanunların yanında

aile hekiminden alınan kağıtlı uzmana gidilse uzman tanı kısmına tanıyı yazsa karar kısmına otomatik araç kullanması uygundur yazsa il sağlık müdürlüğüde ehliyet kodlarını yazsa.bu raporla hem ehliyet hemde vergi indirimli araç alınabilirmi ??

Üst Alt