Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite ile araç alımı konusunda nasıl bir rapor almam gerek?

İKLİL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
BEN KÜÇÜKKEN ÇOCUK FELCİ GEÇİRDİĞİMDEN DOLAYI SOL ALT EXTREMİDEDE sol bacağımda ÜÇ BUÇUK SANTİM KISALIK VE DİĞER BACAĞIMA ORanla yarı yarıya zayıflık ve güçsüzlük var .
ayrıyeten gene sol dizimde diz kapağımda sıvı eksilmesi ve menisküs yırtılması var.

sağ bacağımda hiç bir engelim yok.
lakin bu hakem heyeti raporu hakkında hiç bir bilgim yok,ve bu siteyeyeni üye oldum.
burda okuduğum kadarıyla ötv,+mtv muafiyetiyle otamatik vitesli bir araba alabilir miyim.izlemem gereken yol nedir .

üsküdarda oturuyorum engellilere en az sorun çıkaranhangi hastaneyi tavsiye edersiniz,birde önce engelli raporumu çıkarmam gerekiyor,yoksa direk otamatik vitesli araba+ötv+mtv muafiyetinden yararlanmak istiyorum mu demeliyim.

Bulunduğunuz ilde TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE.de heyet kuruluna gitmelisiniz. Onlar size yardımcı olur.
Heyet Raporunda tüm şıkların değerlendirlilmesini talep ediniz ve fazla fotograf ile gidiniz ki fazla aslı gibidir rapor almaya çalışınız.

Heyet raporu almak çok zaman gerektiren bir işlem. dolayısıyla sabırlı olmalısınız.

Heyet Raporunuzda H sınıfı ehliyet uygundur ve özel tertibatlıa raç kullanabilir yada otomatik vites araç kullanabilir vs yazısı olacak. Şekilde rapor alırsanız o zaman ÖTV.siz araç alırsınız.

ÖTV.siz araç almak için evvela H sınıfı ehliyetınızın olması gerek. Biri olmayınca ÖTV.siz araç alamıyorsunuz.

diğer sıklar değerlendirilsin isteyiniz; olurda ileride lazım olur.

zatenr forumda birkaç yazıdada okuduğum kadarıyla hastaneler epey bir zorluk çıkarıyorlarmış.her halde bıktırıp vazgeçirmek amaçları.

İKLİL

Aynen dediğin gibi kardeş. Ben de tam teşekküllü devlet hastanesine h sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araç raporu için başvurdum.
9 tane doktora göründüm, bir tanesi bile muayene etmedi. önceki engelli raporuma bakarak bişeyler yazıp yolladılar. yarın gel heyete gir dediler. (önceki engelli raporum %61. ortopedik engelli)
Ertesi gün heyete girdim ama buna girmek denirse, daha kapıdan içeri girerken, tamam çıkabilirsin dediler. haftaya gel rapor sonucunu al dediler.
Bir hafta sonra gittim, sonuç bölümünde, eğitim ve araştırma hastanesine sevki uygundur yazıyordu ve engel oranım %40 olmuştu.
Bunun ne demek olduğunu sordum, biz sana karar veremedik hakem hastanesine git dediler. Hocam, muayene bile etmediniz ki, ayrıca da oranımı %40 a düşürmüşsünüz, muayene etmeden bunu nasıl tesbit ettiniz, bu konuda nasıl karar verebildiniz dedin. Ama dinleyen kim. raporu elime tutuşturup yolladılar. (ayrıca bu rapor için de benden 200 lira aldılar. Muayane etmeden bir hafta bekletip, biz karar veremedik dediler. daha sonra bimer e konuyu bildirdim, haksız oldum)
Hakem hastaneye gittim, yine 9 doktora göründüm, ertesi gün heyete girdim, heyette de kısa bir muayene oldum, netice de çok detaylı bir rapor aldım.
Bulgular bölümünde bütün oranlar yazıyordu, sağ el gücü, dirsek gücü, omuz gücü, diz gücü, bilek gücü. (sağ ve sol taraf için)
Teşhiş bölümünde, sol üst ve alt ekstremite de sorun olduğu belirtilmiş.
Sonuç bölümünde de, h sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı (elden kumandalı) araç kullanması uygundur, yazıyordu.

Ben, ilk hastanenin verdiği rapora sinirlenip işin peşini bıraksam bu iş komple yatmıştı. bismillah deyip aynı zorlukları göze aldım ve sonuç iyi oldu.
Şimdi sürücü kursuna kayıt oldum, nisan da inşallah ehliyeti alınca araba için girişimlere başlıyorum.

Sana da kolaylıklar diliyorum

allah aracını kazasız belasız kullanmayı nasib etsin.sen uğraş verip yılmamış başarmişsın .darısı ben ve benim durumumda olan tüm engelli arkadaşlarımın başına.

Tanı kısmında "sol alt ekstremitede kısıtlılık" yazacak ve ayrıca "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır ibaresi bulunacak. EN temizi bu.

Üst Alt