Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite hafif kısıtlılık ile ÖTV'siz araç alınabilir mi?

Ms84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ms hastasiyim.%35 oranlı Sol alt/ üst ekstremite hafif kusur,özel tertibatlı araç kullanır ibareli sağlık kurulu raporu ile ötv muafiyetli araç alınabilir mi? Öncesinde b engelli 35.04 ve 78 kodlu ehliyetimi aldım. Hafif kusur olması ötv muafiyetini etkileyebilir mi?

oran önemli değil 78 kodlu sürücü belgeside alındığsa alabilirsiniz.

Kusurun hafif olarak belirtilmesi vergi dairesinin onaylamamasina neden oldu

Kardeşim %35 oran almışın hafifi ağrımı olur kusurun.O ibareyi yazan halt etmiş. Vergi dağreside o ibareye niye bakıyorki önemli olan oran.İl sağlık kuruluda kod verdiyse neyin iptali.İtirazlarını yap.

Merhaba İyi Günler Arkadaşlar,
Ben 2016 Yılında Yeni Ehliyet ve Yeni Sürücü Yönetmeliği Çıktıktan Sonra Araba Almaya Çalıştım.
ALLAH'a Şükürler Olsun 4-5 Ay Gibi Bir Uğraş Sonunda Arabayı Ötv İndirimli Olarak Almak Nasip Oldu.
Rahatsızlığım Sol Alt Extremite Kısıtlılık ve 5 Cm kısalık, %51 oranlı engelli sağlık kurulu raporum vardı.

Kısaca Anlatayım: Elimdeki Mevcut Raporla Maliyeye Gittim.Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir İbaresi İstiyolardı.
Hastaneye Gidiyordum Bana Sürücü Olma İle İlgili Yönetmeliği Gösterip Artık Biz Yazmıyoruz. İlçe/İl Sağlık Müd. Yazıyor Diyorlardı.
Maliye-Hastane-Emniyet Arasında Tam 4-5 Ay Gidip Geldim. Her Kurum Kendi Kafasına Göre Başka İbare ve Başka Mazeretler Sunuyolardı.
En Sonunda 2016 Yılında Yeni Engelli Sağlık Kurulu Raporu Aldım.Raporda Sadece Hastalıklarla İlgili Açıklamalar, Oran ve Ötv İndirimi Alabilir Yazıyordu.
İlçe Sağlık Müd. Aldığım Sürücü Raporunda ise; 10.02 kodlu ve 78 kodlu sadece otomatik vitesli araba kullanabilir ibare yazıyordu ve Buna Göre Ehliyetimi Değiştirdim.
2016 Yılında Hastaneden ve İlçe Sağlık Müd. Aldığım: Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve Sürücü Raporunu 2'sini Birleştirerek ALLAH(c.c) İzniyle Hayırlısıyla Araba Almak Nasip Oldu.

Engellilere Verilen Bir Hak Var Ama Bu Hakkı Vermekte Engel Çıkarıyolar!

Onay vermemek için müthiş bir caba var ortada. Ms hastalarına onay vermiyoruz diyorlar şimdi. Sinir sistemi hastalıklarında ötv muafiyeti olmazMIȘ.Maliye memurları kendilerini doktor yerine koymaya başlamışlar

ortopedi haricinde ötv %90 üzerinde geçerli. Geçen bir arkadaş böbrekten 92 almıştı ve kendisi sürecekti. yani ortopedi olmadığı zaman ağır engelli olmanız gerekiyor. Zaten ms dede 90 üzerinde sürmenizin imkanı kalmaz. Allah o oranları göstermesin.

Ms84

Kesinlikle itiraz edin! Ehliyet de raporlar da aranan şartlara uygun. İşgüzarlık ediyor memurlar...

Üst Alt