Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ayak ampute. Aldığım raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

by_ram

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar . 2011 yılında istanbuldan aldığım raporda ötv indirimli araç alır ,otomatik vitesli araç kullanır ibaresi yazıyordu.
Balıkesir Edremit devlet hastanesinden yeni rapor için gittiğimde engelimin sol altta olmasına rağmen heyet başkanı özel tertibatlı yazacağını söyledi biraz medeni bir şekilde tartıştık .trafik tescili aradım otomatik vitesli aracı bu raporla alamayacağımı raporu düzelttirmem gerektiğini söyledi.
9 ay sonra sürem doluyor yeni araç almak istiyorum ama bu sıkıntıyı nasıl aşabileceğimi bilmiyorum .sistem de çok değişmiş kod falan yazıyor forumda pek anlamadım .yardımcı olursanız çok sevinirim.

by_ram

Hocam artik hastaneler otomatik vites yazamiyorlar sadece ozel tertibatli arac kullanir yaziyorlar ve buda gecerli oluyor. Otomatik yada diger tertibatlara il saglik kurulu karar veriyor. Bunun icinde ehliyetinizi degistirmeniz gerekiyor. Yapmaniz gereken islem aile hekimi / uzman ortopedi doktoru / il saglik mudurlugu. Il sagliktan gerekli kodlari aldiginiz zaman heyet raporunuz ile birliktr ötv indirimi alabilirsiniz. Ayrica ötv indirimine trafik degil vergi dairesi bakiyor.

Teşekkür ederim İlker Bey, o zaman ben doktora boşuna çemkirmişim. İşlemlerin ortasından başlayıp gidip raporla uğraşmışım anlaşılan. Bir de baştan başlayayım bakalım.

Hocam raporu almaniz iyi olmus aradan cikmis. Simdi ehlieyt icin aile hekiminden surucu saglik raporu alacaksinz. O sizi uzman doktora sevk edecek. Uzman doktorda il saglik mudurlugune.

Peki il sağlık müdürlüğü sol ayağımın tam yarısının olmaması konusunda engelli ehliyeti yerine otomatik vites ehliyetini uygun görür mü acaba çünkü o durum da da indirimden faydalanamam

Engelli ehlieyti kalkti hocam sadece kod var. Evet size otomatik vites kodu verirler buda yeterli

Sol alt ampute ötv

Arkadaşlar lütfen yardım. Kafam bilgi kirliliğiyle doldu. Ortopedik %31 oranım var özel tertibatlı araç diye rapor aldım . Bazı sitelerde her şey değişti engel oranı en az %40 olması gerektiği yazıyor. İndirimli araç alabiliyor muyum alabiliyorsam 200 binlik araç bana kaça gelecek .teşekkür ederim

by_ram

Oranın hiç bir önemi yok. Uygun sürücü belgesi ve engelli sağlık kurulu raporu varsa, araç alımında vergi avantajından yararlanılır.

ham fiyat + ötv + kdv olarak hesaplanır araçlar. Engelli olduğunda ötv aradan çıkar. Aracın fiyatına göre ötv oranı vardır: bkz

Üst Alt