Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SMG-Tiptronic-Multronic-EasyTronic araçları H sınıfı ehliyetimle kullanmak..?

Hasanhaydaraksu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaş'lar Rahatsızlığım Sağ Ayağım Kısa ve ince+Güçsüz... 2005 Yılında Ehliyet için Aldığım Rapor'da= Sağ Alt Extremite Polio Sekeli (Orta) %40 - Gaz ve Fren Tertibatı Sol Ayak Kumandalı Otomatik Şanzımanlı Araç Kullanabilir Yazıyor.. Yani Gaz Pedalını Sola Aldırıp,Bütün Görevi Sol Ayağımla Kullanacağım... Bu Arada Ehliyet'imdede Sol Ayak Ku.Oto.Vit. Yazıyor...

1- Bu Raporla Hem ÖTV'den,Hemde MTV'den Muaf Olurmuyum...
2- SMG-Tiptronic-Multronic-EasyTronic Vites Türlerini Açıklayabilirmisiniz...
3- Ben (SMG-Tiptronic-Multronic-EasyTronic) Modelli Araçları Kullanabilirmiyim,Bunlar Benim Kullanabileceğim Otomatik Vitesli Araç Bölümünemi Giriyo..

Evet, gaz pedalını sola aldırdığında ve o şekilde tescil ettirdiğinde hem ÖTV hem de MTV'den muaf olursun

Debriyajı olmayan araçları kullanabilirsin. Otomatik dediği de o. Diğer detayları bilmiyorum...

Teşekkür Ederim Bülent Abiciğim,Sağolun... Konuyla ilgili Bilgisi Olan Diğer Arkadaşlarında Cevabını Bekliyorum,Saygılar...

EASYTRONİC : Opel marka araçlarda kullanılan yarı otomatik şanzımana verilen isim yarı otomotik vites türü
SMG (Sequential Manual Gearbox): BMW tarafından Formula yarış arabaları için geliştirilen ve sonradan günlük kullanım için üretilen BMW'lere adapte edilen bir şanzımandır. SMG şanzıman otomatik bir düz vites sistemi olarak düşünülebilir
Tiptronic-Multronic: Multi tronik vites tiptironik vitesin gelismisidir direksiyon simidinin arkdasinda sag ve sol taraflarinda oluyo tiptironikte çarptirdigin gibi ondada artiriyosun sag taraf taki artiriyo soldaki azaltiyo bu sistem F1 araclarindan esinlenerek yapilmistir yeni honda civic ve audi tarafından kullanılmaktadır

SONUÇTA OTOMOTİK VİTESLER AYNI KAPIYA CIKAR FİRMALAR SADECE KENDİ BENİMSEDİKLERİ İSİMLERİ İLE ÜRETİM YAPARLAR
AYRICA Tiptronic-Multronic VİTES TÜRLERİNİ MANUEL OLARAKTA KULLANABİLİRSİN

Teşekkür Ederim Sevgili Kirli Abicim,Yani Bunlar Otomatik Vites Türüne Giriyor ve Bunları Ben Kullanabileceğim Dimi,Debriyaj Yok Yani...?

debraj yok ..
otomatik vites olarak kendi aralarında ayrılmıştır.

Üst Alt