Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoskolyoz ile emeklilik için yeterli tanı alınabilir mi?

@Pipirikli34, kardeşim neye göre verdiklerini bilmiyorsun neye göre değelendiediklerini bilmiyorsun sft için skolyoza baglı orta derece solunum fonksiyonlarında bozukluk yazdılar ama raporu sana vermiyorlar ne yazdıklarını bilmiyorsun asıl fırıldaklık burda bence herşeye rağmen ret geldi bana malesef yarın gidip sgk ya itiraz hakkımı kullanacagım

@Hkn38, kesinlikle itiraz hakkını kullan illa ağır derecede solunum kısıtlılıpı arıyorlar eğer öyleyse ortada cok büyük bir haksızlık var

@Pipirikli34, skolyoz kifoskolyozda ek1 de hafif ve orta tanı yok sadece ağır tanı var ama ameliyattan bahsetmemiş yani ameliyat olmuşum hareketlerim kısıtlanmıs ağır iş yapamaz yazıyor engelli raporunda buna rağmen ret geldi ayrıca bi arkadasımız da kifoskolyoz ameliyatları oldum dedi bu gruptan ona hafif geldi yani çok saçma aynı hastalık nasıl bir yerde ret iken başka bir yerde hafif oluyor burası çok saçmalık

@Hkn38, sgk ek1 deki ağır tanı aslında malüllük değerlendirmesi içinmiş yani çalışma gücü hesaplanırken hafif orta ağır tanı şeklinde değerlendiriliyorsun yönetmelik genel ölçütlere görede hasaplama yapılacağını söylüyor itirazın sonrasında kararın yeniden gözden geçirikeceğini umuyorum bir çok kişide öyle olmuş

Üst Alt