Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoskolyoz ile emeklilik için yeterli tanı alınabilir mi?

Hkn38

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
27
Skolyozdan ameliyat oldum boynum icinden belimin ortasına kadar platin implant var, engelli raporum skolyozdan 40, engelli raporumda şöyle bir ibare var uzun sure ayakta durmasini gerektirecek agir islerde çalışması uygun değildir, ayrica agir is yasak, kosmak yasak, cocugunu kucağına alamiyorsun uzun sure ayakta duramıyorsun uzun mesefade nefesin kesiliyor, boyun kisitli dönüyor, her an tehlikedesin dustugun anda kaydigin anda kaza aninda belkide felc, bütün bunlara ragmen kendi basina kendini idare edebilir diyorlarsa allah onların bin türlü belasini versin insallah

@Hkn38, işte, felç ol sonra gel diyorlar!!!

5. Skolyoz, kifoz, kifoskolyoz vb.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Omurganın anormal eğrilikleri sonucu kardiyak veya solunum sisteminde ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

5 seviye torakal 4 seviye servikal bolgede boyunda ölü kemik var, skolyoz cok ama boyunla sirt birlesik ameliyata pek rastlamadım banada yok derlerse diyecek söz yok

Is gucu kaybina basvurmadim henuz 16nyil 3 800sen basvuracam daha 11. Ayda dolacak geçen belinden 14 platini olana ret vermisler diye duydum tevrim döndü canim skiliyor bu olaylara

Sol el ampute olan yuzde 40 engelli raporu olan bir arkadaşa bugun is gucu kaybi onayi geldi orta derece diye, sol el ampute hafif yok diye demekki orta verdiler yani sgk is gucu kaybi var diye gorurse seni hastalik listesine uyuyor bende agir var mesela belkide agir verecek arkadasa hafif beklerken orta verdiler mesela bugun

Arkadaşlar merhabalar,
Ocak ayından önce başvuramadığım için vergi indirimi ile emeklilik şansımı kullanamadım. Çalıştığım işyeri, emekli çalıştırmıyor diye 1,5 yıl bekledim-olmadım işten ayrılmayı göze alamadım çünkü.. Sonuçta elimde kazanılmış bir hakkım vardı ve en kötü durumda işten ayrılmam gerekirse ondan sonra emekli olurum diye düşünüyordum. Fakat birden yasa değişti.. Ama ne hazindir ki 15 gün önce müdürümden ve iş yerinden onay çıktı bana.. Çıktı-girdi yaparız sana diye.. Belki de bu forumda benim kadar talihsizi yoktur bu konuda.. Sizler de yazarsınız yorumlarınızı fakat....

Asıl sorum şu..
SGK beni hastaneye sevk etti ve durum bildirir rapor için heyete girdim.. Evrak kontrol sistemine baktığımda, Raporum SGK sağlık kurulunda "Gelen evrak işlemde" yazmakta.. Bu rapora ben e-devlet/e-nabızdan henüz ulaşamıyorum. mevcut değil.. Görebilir miyim veya ne zaman görebilirim ?
Skolyoz Röntgen raporunda şunları yazmışlar.. (ortopedi doktoru ne yazdı bilemiyorum.. Sadece röntgen raporu) = Torakal ve lombar düzeyde sağa doğru belirgin skolyoz - açısı yaklaşık 45 derece. Boyundan bele kadar platinler.. ve Torakal kifoz artmıştır.. (Buna benzer yazılar) - platinlerim çok , 4 kez de ameliyat oldum.
Eski raporumda sadece kifoskolyozdan 50 vermişlerdi. - %10 da solunum vermişti.. diğerleriyle toplam 75 olmuştu... (2008 yılında)
Ayrıca bu sefer fizik tedavi de muayene edip hareket kısıtlılıkları yazdı... Sonuç ne oldu bilemiyorum...

Red olursa itiraz süreci vs.. nasıl olacak onu da bilemiyorum..

Cevaplarınızı rica ederim... - 20 yıllık dostunuzdan selamlar size..

@Hkn38,
Merhaba
son durumunuz nedir acaba ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@OturanBoğa, Kifoskolyoz veya skolyoz olunca sadece Ağır düzeyde çalışma kaybı mı demek oluyor yoksa hafif veya orta düzey olarak hiç mi kabul görmüyor yani çok çok mu zor anlamında ?

@gokhan_sozumcetin,

2005, abooooov :):)

Yarın ilk iş sgk hastalık listesi’ne bakıp yazacağım. Bilgisayar başında değilim zira. Ama anımsadıpım, skolyoz vb. Durumda sadece Ağır düzeyde tanı varsa emeklilik mümlün artık. Bunun dışındaki hastalık seviyesi emeklilik için bir anlam ifade etmiyor.

Bu hediye akpden engelli kardeşlerine sevgilerle…

@OturanBoğa, bir de şu var.. mesela ortopedi doktoru değil de fizik tedavici hareket kısıtlılığı testi yaptı muayene etti yani.. hareket kısıtlarını yazdı fakat bunları da değerlendirirler mi acaba ? Çünkü kifoskolyoz ile bağlantılı sonuçta

@gokhan_sozumcetin,

Skolyozdan sadece kalp ve akciğere aşırı baskı olduğunda emekli olunabilir. Aksi halde mümkün değil.

Skolyozun veya her de olursa olsun onun harekete/yürümeye etkisi ise kendi başına değerlendirilir. Yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre emeklilik gerçekten çok zor. "[...] yürüme yeteneğinde ciddi kısıtlanma ve genellikle her iki alt ekstremitenin yetersizliği sonucu kullanılan yardımcı cihaz/cihazlar ile her iki üst ekstremite fonksiyonun limitlendiği" haller artık emekliliği sağlar. Bundan hafif şeyler, "aksak-maksak sen devam et" oldu.

@OturanBoğa, sadece Ağır düzeyde çalışma kaybına sebep olan durumlar demiş… E o zaman onlar ağırsa, Kifoskolyoz ve deformite hareket kısıtı daha azları da orta veya hafif çalışma gücü kaybı olması gerekmez mi ?

Adi alcak bir hastalik listesi sacmaligi söz konusu, benimde canimi skan mevzuu bu, her gun bunu düşünüyorum, bende skolyoz ameliyatlisiyim, boynumun icindeki omurlar dahil belimin ortasina kadar platin ölü kemik var, skolyozdan kaynakli yuzde 20 de göğüs nefes problemi var, allah belalarini versin agir iste calismak yasak, uzun sure ayakta durmasini gerektirecek agir islerde calismasi yasak ibaresi var engelli raporunda, boynumdada platin olduğundan boynumda kisit var, kollarimi omuz hizasindan yukariya kaldıramıyorum buda skolyozdan kalma diye biliyorum kollarimda ve boynumda hareket kisitim var yani, ama ne hikmetse hastalik listesine bakiyorum sadece agir tani isitiyor bu gercekten acimasizca alçakca bir liste iki cihanda inşallah yüzleri gulmez vebalimizde giderler inşallah bunu yapanlar

Yok hocam ben 2009 oluyum 3.600 prim var yilim 30.10
2025 te doluyor yani bu yil sonuna prim ve yil doluyor yil sonu basvuracam ama isimi seviyorum ne yapacam bilmiyorum birde calisamazsin belamiz varya 2008 sonrasina

Merhaba, ben kifoskolyoz %58 ortopedik engelliyim. Bu iş gücü kaybı raporu için basvuranlar oldumu. sürec nasıl işliyor, ya da olumlu sonuçlanan oldumu?
Ben yeni başvurdum, 19 Mart da Sağlık kuruluna randevulu muayenem var. Bu süreçle, bakalım neler olucak! Sizlerde paylaşırsanız sevinirim, dostlar..

Arkadaşlar Bende Hafif Skolyoz Olduğu Söylendi. Sağa Doğru Dedi Doktor. Heyette Bunu Söylesem Skolyozdan Dolayı Puan Gelir Mi ?

@demet086,

Bende bizim rahatsizliktan daha basvurani görmedim siz basvurmussunuz sureci burdan paylasirsaniz bende merak ediyorum ameliyat oldunuzmu tek hastalik 58 mi oraniniz yoksa göğüs ortopedi falan toplam 58 mi

@Hkn38, birkaç hastalıkla birlikte 58
Süreci bende çok merak ediyorum, paylaşırım tabiki..

@Hasta34, hastaneye gidip bilgi alabilirsiniz. Bizler de tam olarak bilemiyoruz, sistem çok değişti, herşey zorlaştırıyorlar..
İsterseniz sağlık kuruluna başvuru yapıp süreci yaşayarak öğrenebilirsiniz, çok geçmiş olsun..

@demet086, Şöyle ki,
Benim vergi indirim raporum vardı zaten fakat 15 Ocak'tan sonra başvurduğum için SGK beni hastaneye "durum bildirir rapor" almaya sevk etti. Heyete girdim. Raporumu göremiyorum fakat raporum SGK İl sağlık kuruluna ulaştı. Bugün gidip sordum, Bayrama kadar karar verilir büyük olasılıkla dedi memur.
Adım adım yazarım sizlere buradan ben ..

Doğuştan Kifoskolyoz ve Sağ ayak amputeden süresiz 2010 yılında yenilenmiş %60 engelli raporum var.
4015 prim gün sayım var.
29 Ocak'ta yılım doldu SGK başvuruya gittim.
Yasa değişimi olduğunu hastaneye sevk edilip Maluliyet Tespiti raporu çıkartmam gerektiğini söylediler.
Fakat işe girdiğimde de doğuştan engelli olduğumu ve 2021 yılından beri çalışmadığımı artık çalışamadığımı söyledim malulen ben emekli olamam dedim malulen emeklilik diye bir şey yok artık.
Maluliyetin yani iş gücü kaybın tespit edilecek dediler.
SKR düzenlemesi Maluliyet Tespiti sevki yapıldı.
Hastaneye gidip sağlık kurullarında doktor muayneleri oldum.
5 Martta heyete girdim ve heyette sonuçlarınız SGK gidecek orası değerlendirecek 1 ay'ı bulur dediler başka da birşey demediler.
DYS'den evrak takibi yapıyorum halen bir gelişme yok ilk başvuru yaptığım günkü gibi gözüküyor.
Skolyozlu başvuran kimse yok dediğiniz için başvuran biri olarak süreç bildirimi yapayım dedim.

@hizenesen,
Allah razi olsun bende skolyozdan ameliyat oldum 2015 yilinda sirtimin ortasindan boynumun içine kadar platin var ölü kemik var boynumda ensede bitmiyor yani boynumun icindeki omurlar dahil platin vida var ama skolyozdan ek1 de agir tani istiyor engelli raporu 57 tertibatli arac raporum 63 karman corman çok korkuyorum girisim 2009 yani emekli olabilecemmi diye dusunurken birde olsam calisamayacaz kanun sacmaligi var napacaksak

@Hkn38,

Bende platin yok çıkartıldı 2011 de kemik yapım iyileşince kabul etmedi çıkartmak zorunda kaldılar.
Benimde %60 engelli raporum %62 vergi indirimi tertibatlı araç raporum 2010 işe giriş tarihim vardı.
2024 yılında gittiğimde 2025 Ocakta başvur emeklisin vergi indiriminden dediler.
2025 Ocakta başvurunca da işler değişti.
Şimdi SGK gidip oradaki kurulun karar vermesini bekliyorum.
5 Martta heyete girmeme rağmen halen bir gelişme yok.

Skolyozla alakali bir telegram grubumu acsak bizim rahatsizliktan olup emeklilige basvuranlari takip etsek fikir alışverişi yapsak

@hizenesen

Rabbim yardımcımız olsun, sonuçlanınca paylaşırsanız çok sevinirim. Bende bekliyorum, iyi haberler almak umuduyla inşallah, sağlıcakla kalın arkadaşım..

@Leylek81,

Teşekkür ederim sizler içinde hayırlı olsun inşAllah hepimiz güzel sonuçlar alır hakkımız olanı alırız.
Elbetteki sonuçlar hakkında bilgilendirme yapacağım sizlerde yapın lütfen.

Sosyal medya mesajıdır; Benim eşimin hastalığı ek1 de var. Skolyoz. Yüksek derece. Organlara baskısı var ve solunum testi de ona göre çıktı. Bugün sonuç için görüştük. Red gelmiş.
Moral bozmak istemem ama bende skolyoz ameliyatlisiyim üstelik ek1 de agir tani istiyor birisine sartlari sağladığı halde ret vermisler resmen insanlik sucu işleniyor psikolojimizi bozanlarin allah bin belasini versin inşallah

Valla neye göre onaylıyorlar neye göre red cevabı veriyorlar.
Hiç bir bilgi yok.
Hastalık listesinde yer alanları da reddedebiliyorlar bazı durumlarda olmayanları onaylıyorlar.
Şuana kadar onay almışta 1 kişi gördüm buradaki forumda o kadar.
Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

@Hkn38,
Hayır görmedim.
Daha doğrusu gördüğüm skolyoz paylaşımının altındamıydı şuan hatırlayamadım.

Ben yeni basvurdum, olumlu ya da olumsuz sonuçlanırsa, sizlerle paylaşacağım..

170 nolu danışma hattını aradım arkadaşlar.
29 Ocakta emeklilik başvurusu yaptım.
5 Marttada heyete girdim hastaneden bana sonuçlarınız SGK gidecek dediler DYS den kontrol ettiğimde herhangi bir gelişme yok acaba bir sorunmu var diye sorduğumda.
Sorun gözükmediğini evrakların daha SGK ulaşmadığını hastanelerin yoğunluğuna göre bu sürecin değişiklik gösterebileceğini.
1 ayda da ulaşıp onaylanabileceğini 1 aydan daha uzun da sürebileceğini yoğunluğa göre değişebileceğini dile getirdiler.
Sizlerinde bilgisi olsun.

Üst Alt